Πανηγυρικό χαρακτήρα θα έχει η υποδοχή του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Καλαμαριά αύριο, Κυριακή, στις 7.30 .μ.μ. με προσφωνήσεις και εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού από τους  πολίτες. 

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Ευλογία για την Καλαμαριά μας!
Κυριάκη στις 19.30 η Μεγάλη Υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη!”

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρουσίασαν προ ημερών ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Ο Παναγιώτατος θα φτάσει στην Καλαμαριά την Κυριακή 29 Μάϊου και θα ακολουθήσει ένα γεμάτο πρόγραμμα από επισκέψεις και εκδηλώσεις τόσο στον Δήμο Καλαμαριάς, όσο και στον Δήμο Θερμαϊκού.

«Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο  αφενός δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να πάρει την ευλογία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα σε μας να δείξουμε τι υπάρχει στους δήμους μας. Νομίζω ότι γίνεται ένα συνδυασμός ανάδειξης πολιτισμού, προσφυγιάς  και περιβαλλοντικών θεμάτων, πάντα με τη θρησκευτική κατάνυξη  που υπάρχει και την ευλογία που συνοδεύει την έλευση του Πατριάρχη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού και τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, στο γραφείο του.

Ο κ. Τσαμασλής, από την πλευρά του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και  στην ξενάγηση που θα γίνει στον Οικουμενικό Πατριάρχη από θαλάσσης, προκειμένου να ευλογήσει τον Θερμαϊκό, που όπως είπε με έμφαση, «είναι όλη η Θεσσαλονίκη¨, ενώ ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τον  πλησιάσουν, να λάβουν την ευχή του και να ακούσουν τους σοφούς λόγους του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τους δύο δήμους, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυναν  οι Δήμαρχοι με τον Μητροπολίτη Ν.Κρήνης & Καλαμαριάς, σε ταξίδι που πραγματοποίησαν πριν λίγο καιρό γι’ αυτό το σκοπό στο Φανάρι.