Η αποκατάσταση κι αξιοποίηση του Κυβερνείου θα συμβάλει στην αναβάθμιση της συνολικής εικόνας της πόλης, τονίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης, σε δήλωσή του για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες για το ιστορικό κτίριο.

«Όπως ανακοίνωσε στη χθεσινή παρουσία του στην 49η συνέλευση του ΣΕΒΕ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Βουλή των Ελλήνων θα αναλάβει την ανάπλαση του εμβληματικού “Κυβερνείου”, ενός τοπόσημου της Θεσσαλονίκης, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη των πολιτειακών θεσμών στη χώρα και στη Βόρεια Ελλάδα.

»Δεν είναι μόνο ο συμβολισμός της αναδοχής του εγχειρήματος από έναν θεσμό υψηλού κύρους όπως η Βουλή. Είναι κυρίως το γεγονός ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να το αποκαταστήσει και να το καταστήσει μια ακόμα κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη, στην πιο όμορφη γωνιά του Θερμαϊκού.

»Με τον τρόπο αυτό, θα σταματήσει η εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης που εμφανίζει σήμερα και σύντομα ο χώρος θα ανακτήσει την ταυτότητα, την αίγλη και έναν ρόλο αντάξιο του παρελθόντος του και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της συνολικής εικόνας της πόλης», τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη εκφράζει, με ανακοίνωσή του, και ο Σύλλογος «Φίλοι του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης» (Παλατάκι), δηλώνοντας ότι θα παραμείνει «στη διάθεση του φορέα που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου και τη διαχείριση του ακινήτου, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών».