Νίκη, με ποσοστό 60% κατέγραψε η παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» με επικεφαλής, τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες για την ανάδειξη των νέων οργάνων, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Στο νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ, η παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, λαμβάνει 16 έδρες (11 Δήμαρχοι και 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι), ενώ έλαβε 128 ψήφους σε σύνολο 211 ψηφοδελτίων και ποσοστό 60%.

Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής το Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, έλαβε 77 ψήφους και 9 έδρες (4 δήμαρχοι και 5 δημοτικοί σύμβουλοι).

Ο μεμονωμένος υποψήφιος Βασίλης Τομπουλίδης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έλαβε 5 ψήφους, και 2 ψήφους ο επίσης μεμονωμένος υποψήφιος Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων – Μενεμένης». Οι κ.κ. Τομπουλίδης και Σμήλιος δεν εκλέγουν κανένα μέλος στο νέο Δ.Σ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισε:

«Σήμερα είναι μια μέρα αυτοδιοίκησης, μια μέρα που επιβεβαιώθηκε η θετική άποψη του συνόλου των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας στους ‘Ενωμένους Αυτοδιοικητικούς’ και στο πρόσωπό μου. Νομίζω ότι η καινούργια θητεία ξεκινά εκεί όπου τελείωσε η προηγούμενη. Με ενότητα, με συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των εποχών».

Ενόψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών για την ΚΕΔΕ ο κ. Καϊτεζίδης εξέφρασε τη στήριξη του στο πρόσωπο του Λάζαρου Κυρίζογλου.

Από τις εκλογές αναδείχθηκε επίσης και το νέο πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ-ΚΜ, στο οποίο εκλέγονται οι: Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, Ελένη Γιαννούδη, Καζαντζίδης Αναστάσιος, Δημήτρης Απατσίδης και Χρήστος Τζελέπης.