Θλίψη επικρατεί στον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών η αγαπημένη δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου νικημένη από τον καρκίνο.

Η Ναυσικά Γκράτσιου εργάστηκε πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο, σε εφημερίδες, σε περιοδικά και στην τηλεόραση.

Τα τελευταία χρόνια αγαπήθηκε μέσα από την ενημερωτική, καθημερινή εκπομπή λόγου, «Το νησί της Ναυσικάς» από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM 100 με έμφαση στη δημιουργική καθημερινότητα, στη χαρά, στη ζωή και τους πρωταγωνιστές της.

Η Ναυσικά ήταν επίσης απόφοιτη της Νομικής Σχολής, αλλά δεν άσκησε δικηγορία. Επίσης εκτιμήθηκε γενικότερα η παρουσία της στη δημόσια ζωή, καθώς η οικογένειά της ήταν ιδιαίτερα γνωστή. Ο θείος της στρατηγός Αγαμέμνων Γκράτσιος είχε διατελέσει διοικητής του Γ ΣΣ και αργότερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Ναυσικάς έκανε γνωστή η αδερφή της, Κατερίνα Γκράτσιου με ανάρτησή της στο facebook.

«Η Ναυσικά μας, η αγαπημένη μας αδελφή ταξιδεύει στη χώρα των αγγέλων. Το νησί της Ναυσικάς, η εκπομπή που χρόνια δέσποζε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, σώπασε. Η σιγή εκκωφαντική. Ο πόνος αβάσταχτος. Αύριο στις 11.00 π.μ. θα της πούμε το τελευταίο “αντίο” στη Μητρόπολη. Κατόπιν, η ταφή θα γίνει στα πατρογονικά εδάφη στον Ελαφότοπο Ζαγορίου. Ναυσικώ σ’ αγαπούμε απέραντα και για πάντα!» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Με μεγάλη θλίψη η δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης αποχαιρετά τη Ναυσικά Γκράτσιου, που έχασε στα 60 χρόνια της τη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

«Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1964, σπούδασε Νομική και έκανε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία. Συνεργάστηκε με αρκετά Μέσα, αλλά το ραδιόφωνο ήταν αυτό που σφράγισε τη δημοσιογραφική διαδρομή της, αρχικά από τις συχνότητες του «Πανόραμα 98,4», του ΑΝΤ1 και του 102 FM, και κατόπιν, για πάνω από δύο δεκαετίες, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.

Η πρόωρη απώλειά της στερεί το ραδιοφωνικό τοπίο από μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του και τη δημοσιογραφία από μια επαγγελματία με μεγάλη καλλιέργεια και ευαισθησία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η κηδεία της Ναυσικάς Γκράτσιου θα γίνει αύριο, Μ. Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη Θεσσαλονίκης), στις 11.00.