Η δημοσιογραφική οικογένεια της Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε με θλίψη τον θάνατο της Κατερίνας Βελλίδη, κόρης του Ιωάννη Βελλίδη, ιδιοκτήτη και διευθυντή των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» και σημαντικού παράγοντα της Βόρειας Ελλάδας.

Η Κατερίνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, αφού τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε και πέρασε δύσκολες καταστάσεις, μετά την οδυνηρή αποχώρησή της από το συγκρότημα Βελλίδη, τις διώξεις, που υπέστη και την αποστροφή από όσους πίκρανε, εκούσια ή ακούσια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου.

Η Κατερίνα Βελλίδη Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης.

Παντρεύτηκε τον Έλληνα διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία Σταμάτη Γεωργίου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη.
Μετά τον θάνατο του πατέρα της, τη διεύθυνση του συγκροτήματος της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης» ανέλαβε η μητέρα της, Άννα Βελλίδη, και μετά το 1980 η ίδια.

Το καλοκαίρι του 1996 το συγκρότημα Τύπου ανέστειλε τη λειτουργία του, λόγω χρεών. Η «Μακεδόνία» κυκλοφόρησε εκ νέου στις αρχές του 1998, με νέο ιδιοκτήτη τον επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλο, ενώ μετά το 2000 η ιδιοκτησία της πέρασε στην πολυεθνική χρηματοπιστωτική εταιρεία Ζilkha & Co.

Η Κατερίνα Βελλίδη είχε φιλόδοξα σχέδια όταν ανέλαβε την διοίκηση του συγκροτήματος Βελλίδη, πήρε πρωτοβουλίες για την ίδρυση Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με τον γιατρό και μετέπειτα σύντροφό της Ιωάννη Χάσουλα, οργάνωσε το Βελλίδειο Πολιτιστικό Κέντρο και επιθυμούσε να δώσει ένα στίγμα αναπτυξιακής προοπτικής στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο οι μεγάλες δαπάνες, τα οικονομικά ανοίγματα και η μη χρηστή διοίκηση οδήγησαν σε ναυάγιο την όλη προσπάθειά της, οι εφημερίδες ανέστειλαν την λειτουργία τους και η εκδότρια μετακόμισε στην Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και έκανε νέα προσπάθεια αποκατάστασης  του κύρους του ονόματος και της εκδοτικής ιστορίας, αλλά και πάλι απέτυχε.