Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ι.ΜΕΤ. πραγματοποίησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.κ. Geoffrey R. Pyatt, στο πλαίσιο ενημέρωσής του για την πρωτοβουλία ThessINTEC και την περαιτέρω ανάπτυξη του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρέσβης ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Ι.ΜΕΤ. κ. Ευάγγελο Μπεκιάρη στις ερευνητικές υποδομές του Ινστιτούτου και συζήτησε με τους ερευνητές που εμπλέκονται στα”Innovation mega project” του ThessINTEC: “Future mobility application & Competence center for logistics”.

O κ. Pyatt έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που του παρουσιάστηκαν από το εργαστήριο έξυπνης κινητικότητας, ευφυών και συνεργατικών συστημάτων μεταφορών και το “testbed” της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις τεχνολογίες οχημάτων και οδικής ασφάλειας που αναπτύσσει το ΙΜΕΤ, ενώ οδήγησε και τον δυναμικό προσομοιωτή οδήγησης που διαθέτει το Ινστιτούτο.

Ο Πρέσβης εξέφρασε την εκτίμησή του για τις τεχνολογικές καινοτομίες του ΙΜΕΤ και προσφέρθηκε να συνδράμει στην περαιτέρω δικτύωση του Ινστιτούτου με αντίστοιχους ερευνητικούς φορείς και εταιρείες των ΗΠΑ.

Σχετικά με το ΙΜΕΤ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) αποτελεί ένα πρωτοπόρο, διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο φορέα έρευνας στην Ελλάδα. Από την ίδρυση του (το 2000) έως σήμερα προσφέρει βασική κι εφαρμοσμένη έρευνα, αλλά και υψηλού επιπέδου τεχνικές υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών.

Έχει αναγνωριστεί ως κέντρο αριστείας σε πολλούς τομείς των Μεταφορών, και είναι πλέον ένα αναγνωρισμένο κέντρο έρευνας και καινοτομίας στις Μεταφορές, σε όλη την Ευρώπη.

Αποστολή του Ι.ΜΕΤ. είναι η παραγωγή εξειδικευμένης γνώσης και ερευνητικών αποτελεσμάτων που δύναται να εφαρμοστούν στην πράξη προκειμένου να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων και πολιτικής σε κάθε πεδίο που αφορά τις μεταφορές. Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο συνεργάζεται με εθνικούς, τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, καθώς επίσης και με πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή ινστιτούτα, και ερευνητικά κέντρα, και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διάφορα επιστημονικά fora.