Σειρά ερωτηματικών δημιουργεί το περιστατικό με το δάγκωμα γυναίκας από οχιά σε σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, την ώρα που η ερπετολόγος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η γυναίκα  πήγε να απομακρύνει το φίδι από σχολείο της πόλης, και το ερπετό την δάγκωσε με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία της.

Το πρώτο ερωτηματικό είναι αν υφίσταται ή όχι επίγνωση του κινδύνου από τα φίδια και μάλιστα τα δηλητηριώδη.

Το δεύτερο είναι γιατί η ερπετολόγος δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα πριν πιάσει το φίδι με τα γάντια αντί να χρησιμοποιήσει ειδική λαβίδα.

Το τρίτο είναι πως μπορεί να βρίσκεται ένα φίδι στο χώρο ενός σχολείου και αν γίνεται διαδικασία καθαρισμών, απεντωμώσεων και χρήσης ειδικών υλικών, που απομακρύνουν φίδια, ποντίκια κ.λ.π.

Πως έγινε το περιστατικό

Η υπερβολική σιγουριά ήταν αυτή που έκανε την ερπετολόγο να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από το δάγκωμα φιδιού που υπέστη σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη.
Ad

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ερπετολόγος έπιασε το φίδι με το χέρι, φορώντας μόνο ένα γάντι, απόφαση που παραλίγο να αποβεί μοιραία για τη ζωή της, καθώς η οχιά την δάγκωσε και υπέστη σοκ. Η άτυχη γυναίκα, δεν χρησιμοποιήσει την ειδική λαβίδα για τα φίδια και δυστυχώς το ερπετό βρήκε την ευκαιρία να της επιτεθεί.

Η ερπετολόγος διακομίστηκε στο νοσοκομείο καθώς κατάρρευσε κι οδηγήθηκε διασωληνωμένη από τους διασώστες του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο επιστάτης εντόπισε το φίδι μέσα στο ισόγειο του σχολείου

Το συμβάν έλαβε χώρα σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην οδό Γιαννιτσών στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν ο επιστάτης του συγκροτήματος εντόπισε ένα φίδι μέσα στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου.

Ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία τους είπε να απευθυνθούν σε ειδικό, κι έτσι έφτασε στο σχολείο η 39χρονη, η οποία είναι εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Η 39χρονη έπιασε το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό κατάφερε και τη δάγκωσε, παρόλα αυτά κατάφερε να το περιορίσει και να το βάλει με ασφάλεια στην τσάντα. Λίγα λεπτά αργότερα όμως κατάρρευσε και διακομίσθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται.