Στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα και αύριο Τρίτη (20 και 21 Δεκεμβρίου), ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης για να παραστεί σε εγκαίνια αθλητικού κέντρου και έκθεσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (20/12) θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανόλη Καρρά, στο Δημαρχείο στα Νέα Μουδανιά, ακολούθως θα επισκεφθεί το υπό ανέγερση Κλειστό Γυμναστήριο Σημάντρων και κατόπιν θα εγκαινιάσει το Κλειστό Γυμναστήριο του Παναθλητικού Ομίλου Ν. Μουδανιών «Ανδρομάχη Δόμβρου – Παπίστα».

Στις 19:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού χώρου και της μόνιμης Έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες», στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/12) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”

Από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης  δόθηκαν οι εξής πληροφορίες για την σημαντική έκθεση:

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τον νέο εκθεσιακό του χώρο 3.500 τ.μ. και τη νέα Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”, η οποία αφηγείται τη σημαντικότερη παγκόσμια ιστορία, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η μοναδική και παγκόσμιας εμβέλειας συλλογή Ολυμπιακών τεκμηρίων του Μουσείου, το αρχειακό υλικό, καθώς και πλήθος νέων διαδραστικών εφαρμογών και τρισδιάστατων ψηφιακών απεικονίσεων ζωντανεύουν την ιστορία των Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Δ.Ο.Ε. κος Σπύρος Καπράλος, αποδίδοντας φόρο τιμής στο 20ετές έργο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τη συλλογή, τη διάσωση, την ανάδειξη και τη μεταλαμπάδευση της Ολυμπιακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Η τέλεση των εγκαινίων από τους καθ’ύλην αρμόδιους για τον πολιτισμό και τον Ολυμπισμό, υπογραμμίζει την υψίστης σημασίας προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, καθώς αποτελεί το πρώτο Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, επίσημα αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το οποίο αποτελεί ενεργό κύτταρο της κοινωνίας με επισκεψιμότητα που έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 κοινού και τους 820.000 μαθητές.

Βράβευση Μελών της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Τιμητικής Βράβευσης Μελών της ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας στην οποία θα τιμηθούν Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες του Τόκιο 2021, θεσμικοί εκπρόσωποι και υποστηρικτές του έργου του Μουσείου.

Το “παρών” στην εκδήλωση θα δώσουν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού, του επιχειρηματικού κόσμου και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας σταθερά το έργο διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών και των αρχών του “Ευ Αγωνίζεσθαι”.