Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, καθώς θα μείνει χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και άλλες οργανώσεις. 

Το Συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι την Τετάρτη θα κυκλοφορούν μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

«Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό».

Σημειώνεται πάντως ότι στις 31 λεωφορειακές γραμμές εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος τις οποίες εκτελούν τα ΚΤΕΛ η συγκοινωνία θα γίνεται κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα απεργήσουν.