Τέσσερις Δήμοι, που τα όριά τους βρίσκονται γύρω από το δάσος του Σέϊχ Σου, αντιλήφθηκαν επιτέλους ότι υπάρχουν αγέλες σκύλων στην ευρύτερη περιοχή, που επιτίθενται σε πολίτες, διότι,  όπως αναφέρει κοινή τους ανακοίνωση, τα ζώα είναι νηστικά λόγω των εκτάκτων συνθηκών.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι Δήμοι αναγνωρίζουν την ύπαρξη του προβλήματος μετά από τρεις τουλάχιστον επιθέσεις σκύλων το τελευταίο διάστημα σε ισάριθμους πολίτες, ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Αυτό όμως, που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι στη στη σχετική ανακοίνωση ουδέν αναφέρεται για κάποια κινητοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, ίσως σε συνεργασία με φιλοζωϊκές οργανώσεις και με τον ΣΥΠΑΖΑΘ (Σύνδεσμο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης), ώστε να μαζευτούν ή να απομακρυνθούν τα σκυλιά από τις περιοχές, που γειτνιάζουν με σπίτια, όπως στην Τούμπα, την Τριανδρία και την Πυλαία, όπου έχουν σημειωθεί οι επιθέσεις.

Πέραν της σύστασης προς τους πολίτες να προσέχουν και να μην συχνάζουν στο δάσος, ουδέν αναφέρουν, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη κατάσταση.

Η ανακοίνωση, που κοινοποιήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής:

“Με κοινή απόφαση, των αρμόδιων Αντιδημάρχων των Δήμων, Θεσσαλονίκης Σ. Δημητριάδη, Πυλαίας-Χορτιάτη Ι. Καρτάλη, Νεάπολης-Συκεών Σ. Γκατζέ και Παύλου Μελά Α. Λαζαρίδη, σας γνωρίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή του Σέιχ Σου κινούνται αγέλες σκύλων που λόγω των έκτακτων συνθηκών υποσιτίζονται και επιτίθενται σε πεζούς, αθλούμενους, περιπατητές.

Ως εκ τούτου καλείστε να αποφεύγετε οποιαδήποτε κυκλοφορία στη συγκεκριμένη περιοχή και να μην θέτετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά σας καθώς και των οικείων σας. Σε ισχύ άλλωστε βρίσκεται η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.”