“Αυτό το κλείσε-άνοιξε είναι ολέθριο για την υγεία» τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου” Νίκος Καπραβέλος, αποκαλύπτοντας ότι οι επιστήμονες ζήτησαν νέα μέτρα για την Θεσσαλονίκη.

Επίσης ο κ. Καπραβέλος κρούει το καμπανάκι για… τέταρτο κύμα πανδημίας, περίπου τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, που θα πρέπει να βρει το σύστημα σε πλήρη ετοιμότητα.

Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «η χαλάρωση που επήλθε μετά τις γιορτές δεν έγινε με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με τη βοήθεια ενός εθνικού συστήματος Υγείας που έχει τα «όπλα» στα χέρια του. Δεν είχαμε εμβόλια, δεν είχαμε περίθαλψη, δεν μπορούσαμε να απομονώσουμε τα κρούσματα. Και να ξέρετε αυτό το κλείσε-άνοιξε είναι ολέθριο για την υγεία».

Ο κ. Καπραπέλος έκανε λόγο για… τέταρτο κύμα πανδημίας, περίπου τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, ενώ υποστήριξε πως «την προηγούμενη βδομάδα έγινε σύσκεψη και ζητήσαμε αυστηροποίηση όχι των μέτρων, αλλά λήψη νέων μέτρων» για τη Θεσσαλονίκη”.

“Πριν φτάσουμε σε ένα γενικό lockdown, τονίζει, ας πάρουμε πιο γενναία και πιο θαρραλέα μέτρα εκεί που μπορούμε να αναπληρώσουμε. «Εάν η ορμή του κύματος είναι πολύ μεγάλη, να ξέρετε ότι κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί», κατέληξε.