Η χώρα έχει ανάγκη μια ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καλώντας τους ψηφοφόρους, ακόμη και αν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές υποστήριξαν άλλο κόμμα, να ψηφίσουν το κόμμα του στις ευρωεκλογές, την Κυριακή.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:  «Ο ελληνικός λαός έχει αυτή τη φορά πολλούς λόγους να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε. Ο πρώτος λόγος είναι διότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη αυτή την εποχή μια ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, που θα είναι και η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μια αντιπολίτευση, προοδευτική, αξιόπιστη, προγραμματική και όχι την αντιπολίτευση θείο δώρο στον κύριο Μητσοτάκη, την αντιπολίτευση του tik tok. Η πολιτική στο προσκήνιο, με την κοινωνία στο προσκήνιο». Η ψήφος στις ευρωεκλογές, θα πρέπει να είναι «μήνυμα στην αλαζονεία, μήνυμα στην ατιμωρησία» τόνισε.

«Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στη συντήρηση. Ψήφος στους σοσιαλιστές είναι ψήφος σε ένα κοινό ταμείο ανάπτυξης, στην προοπτική της επιστροφής της παραγωγής στην ήπειρο μας, σε ένα κοινό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η κρισιμότερη μάχη των τελευταίων ετών

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το κόμμα του «δίνει ίσως την κρισιμότερη μάχη των τελευταίων ετών»: «Δεν είναι μία κομματική προσπάθεια, δεν είναι μια κομματική επιβεβαίωση για μένα, είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα προόδου, είναι ζήτημα να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση την επόμενη Κυριακή το βράδυ. Είναι ο μόνος τρόπος να υπάρχει πολιτική απειλή που θα αναγκάσει τη ΝΔ να σταματήσει να περιφρονεί τα προβλήματα του ελληνικού λαού».

«Μπορεί αυτόν το ρόλο να τον παίξει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κύριο Κασσελάκη; Με ποιά αξιοπιστία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αυτοί μιλούν για δίκαιο φορολογικό σύστημα; Πώς μπορεί να είσαι αξιόπιστος, όταν προτείνεις δίκαιο φορολογικό σύστημα προοδευτικής φορολόγησης, άλλα συγχρόνως έχεις βγάλει εκατομμύρια από offshore και φορολογικούς παραδείσους; Η αξιοπιστία στην πολιτική είναι να συμβαδίζουν τα λόγια, με τις πράξεις και τα έργα σου. Εδώ λοιπόν, δεν συζητούμε το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη, γιατί κάνουμε κουτσομπολιό. Υπάρχουν θεσμοί διαφάνειας από τη Βουλή των Ελλήνων. Όφειλε, όπως ο κάθε πολιτικός αρχηγός, ο κάθε βουλευτής μόνος του, να πάει να το καταθέσει εξαρχής».

Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, συνθήματα, κόρνες και τους ήχους του «πρασίνου ύμνου» «Καλημέρα Ήλιε», τον οποίο ο ίδιος σιγοτραγούδησε ανεβαίνοντας στο βήμα.