Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδα ατόμων που παρέμεινε μέσα και στη διάρκεια της νύχτας.

Στην πρόσοψη του κτιρίου έχουν αναρτηθεί πανό με συνθήματα υποστήριξης στους 31 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση της Δευτέρας, όπως και υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα. Και οι 31 έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την παραπομπή τους σε δίκη.

Στις 11 το πρωί φοιτητικές παρατάξεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το κατειλημμένο κτήριο και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης, που μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, με σύντομη στάση μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, έφτασε μέχρι την Ίωνος Δραγούμη όπου υπήρχε φραγμός της αστυνομίας και από εκεί κατέληξε στο Διοικητήριο (ΥΜΑΘ).

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 και κατά της αστυνομικής επιχείρησης, ζητώντας την αθώωση των 31 συλληφθέντων.

Ομάδες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πορεία αποχωρώντας από το ΥΜΑΘ ενώθηκαν με άλλη πορεία φορέων και συλλογικοτήτων για τα επεισόδια της Δευτέρας, που ξεκίνησε με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου), μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ιώνος Δραγούμη  έφτασε στο ΥΜΑΘ, κατέβηκε από την οδό Ιασωνίδου και μέσω της Εγνατίας κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου. Άτομα που συμμετείχαν στην πορεία  κατευθύνθηκαν προς το κατειλημμένο κτίριο του ΑΠΘ.

Παρά τις εκκλήσεις της Συγκλήτου η κατάληψη συνεχίζεται με συνέπεια να δυσχεραίνονται λειτουργίες του πανεπιστημίου, ενώ οι αρχές παραμένουν “μουδιασμένες” χωρίς να αποφασίζεται οποιαδήποτε ενέργεια επιβολής της νομιμότητας.