Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ πληροφορεί το επιβατικό κοινό για τις  αλλαγές δρομολογίων ορισμένων λεωφορειακών γραμμών και την έναρξη λειτουργίας δύο νέων με στόχο να εξυπηρετούνται καλύτερα όσοι μετακινούνται προς το ΚΤΕΛ και αντιστρόφως.

 

Εδώ και αρκετές μέρες ο ΟΑΣΘ είχε ανακοινώσει ότι θα θέσει σε “διαβούλευση” την πρόθεσή του για τις συγκεκριμένες αλλαγές, αλλά τελικά αποφάσισε αυτό, που από την αρχή είχε προγραμματίσει. Ειδικά για την γραμμή 33 Αγίου Παντελεήμονα είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι δεν θα άλλαζε το δρομολόγιο της επιστροφής από το κέντρο προς την Καλαμαριά, αλλά τελικά γίνεται αυτό, που είχε εξαρχής αποφασίσει ο ΟΑΣΘ. Τώρα τι νόημα είχε η πρόθεση για διαβούλευση αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Έστω και αν είναι σε θετική κατεύθυνση ορισμένες αλλαγές καλά θα ήταν να μην αγνοείται με τέτοιο τρόπο ο πολίτης.

Με την ανακοίνωσή του λοιπόν ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) πληροφορεί ότι από 1η Νοεμβρίου 2018 ξεκινά η λειτουργία των δύο νέων λεωφορειακών γραμμών κορμού, οι οποίες σχεδιάστηκαν με βασικό στόχο, όπως αναφέρει, την αύξηση της αξιοπιστίας εκτέλεση των των δρομολογίων και τη βελτίωση της συχνότητας διέλευσης των λεωφορείων (8 έως 10 λεπτά).

Αναλυτικά οι αλλαγές:

Γραμμή 2Κ (ΑΣ ΙΚΕΑ – ΚΤΕΛ Μακεδονία)

Επεκτείνεται η υφιστάμενη γραμμή 2 μέχρι τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» δια μέσου της οδού Μοναστηρίου. Παράλληλα επεκτείνεται και το ωράριο λειτουργίας της γραμμής. Τελευταία αναχώρηση από τα ΚΤΕΛ θα είναι στις 00:00. Η μέση συχνότητα των δρομολογίων της γραμμής θα είναι ανά 10 λεπτά.

Γραμμή 3Κ

Η γραμμή 3Κ στη μετάβασή της, από το σταθμό ΙΚΕΑ στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, παραμένει ως έχει. Κατά την επιστροφή της στο σταθμό μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ θα ακολουθεί τη διαδρομή από τις οδούς Μ.Αλεξάνδρου – Παπανδρέου – Αδριανουπόλεως. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο χρόνος διαδρομής και η μέση συχνότητα διέλευσης των λεωφορείων θα είναι 8 λεπτά.

Γραμμή 33

Η γραμμή 33 κατά την μετάβασή της από τον Άγιο Παντελεήμονα στην οδό Βενιζέλου παραμένει ως έχει. Τροποποιείται η διαδρομή επιστροφής της γραμμής από τη στάση «Λευκός Πύργος» μέχρι τη στάση «Βυζάντιο». Το λεωφορείο θα διέρχεται από τις οδούς 3η Σεπτεμβρίου, – Λεωφόρο Στρατού – Δελφών – Νικ. Παπαδάκη – Βούλγαρη – Κηφησίας – Αιγαίου.

Γραμμή 39

Η γραμμής 39 στη μετάβαση της (προς Δικαστήρια) τροποποιείται για να συνδέονται οι οδικοί άξονες Βασ. Όλγας και Εγνατίας. Συγκεκριμένα η γραμμή προς τα Δικαστήρια από τη στάση «Δημαρχιακό Μέγαρο» θα ακολουθεί τη διαδρομή Αγγελάκη – Εγνατία – Δωδεκανήσου – Πολυτεχνείου – 26ης Οκτωβρίου. Η διαδρομή της επιστροφής παραμένει ως έχει.

Γραμμή 31

Αναμορφώνεται το ωράριο λειτουργίας της γραμμής με σκοπό την αξιόπιστη εκτέλεση των δρομολογίων.