Προχωρούν κανονικά οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης και γίνονται συχνές δοκιμαστικές διαδρομές των συρμών, όπως δείχνει και ένα νέο βίντεο κυκλοφόρησε στα στα social media.

Το βίντεο δείχνει δοκιμαστικά δρομολόγια μεταξύ σταθμών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και κινήσεις βαγονιών με μεγάλες ταχύτητες και έντονο βουητό.

Στο βίντεο φαίνονται  δοκιμές των συρμών του μετρό στο σταθμό “Ανάληψη”, όπως αναφέρει σε σχετικό σχόλιο ο χρήστης που ανάρτησε το βίντεο.

Μάλιστα, ένας άλλος χρήστης του ζήτησε: «Σε άλλο βίντεο βάλε να ακούγονται και οι στάσεις για να χαιρόμαστε ότι πλησιάζει» και εκείνος του απάντησε: «Αν μπω μέσα στους συρμούς κάποια στιγμή. Η εργασία μου είναι στους σταθμούς».

Επίσης, σε ένα από τα σχόλια εξηγεί ότι  ο συγκεκριμένος σταθμός της Ανάληψης είναι στενός λόγω ιδιομορφίας της περιοχής και οι άλλοι σταθμοί είναι διαφορετικοί ενώ πρόκειται για συρμό που είναι αυτόματος και δεν έχει οδηγό. «Όντως δεν έχει οδηγό;», τον ρώτησε ένας άλλος χρήστης. «Ναι, είναι αυτόματο», ήταν η απάντηση

Ενώ και άλλες φορές έγιναν δοκιμαστικές κινήσεις συρμών και “ξεναγήσεις” στις υπόγειες εγκαταστάσεις στο πλαίσιο επικοινωνιακών προσπαθειών των εκάστοτε υπευθύνων του έργου.

Το μετρό της Θεσσαλονίκης αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες στα τέλη του 2023, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων της Αττικό Μετρό.