Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε στους πολίτες της Καλαμαριάς η πρωτοβουλία του Δήμου για καθαρισμό και διευθέτηση χώρων στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, μια κίνηση, που δείχνει διάθεση για νοικοκύρεμα ύστερα από πολλά χρόνια ακαταστασίας σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της περιοχής.

Οι μπουλντόζες μπήκαν, οι εργασίες άρχισαν και όλοι τώρα περιμένουν να γίνουν διαμορφώσεις, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κάνουν έναν περίπατο, χωρίς να αισθάνονται ερημιά και φόβο για επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών. Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να απομακρυνθούν τα σκυλιά και να δοθούν σε φιλόζωους ή σε συναφείς οργανώσεις.

Για το όλο εγχείρημα σε ΔελτίοΤύπου του Δήμου Καλαμαριάς αναφέρονται τα εξής:

Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της συνολικής έκτασης  του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, ξεκίνησε σήμερα  Τετάρτη το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Γενικής Γραμματέως Ελένης Φύκα και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πρασίνου και  Ανακύκλωσης, Στυλιανού Ματσαρίδη.

Η υλοποίηση των εργασιών γίνεται  πρωταρχικά για λόγους υγειονομικούς αλλά και με στόχο την υπεράσπιση του χαρακτήρα του χώρου, την περιβαλλοντική φυσιογνωμία του και την ακίνδυνη μελλοντικά  διέλευση των  πολιτών.

Οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου που εκτελούνται από συνεργεία και μηχανικό εξοπλισμό του Δήμου Καλαμαριάς άρχισαν με την περισυλλογή  και απομάκρυνση  των σκουπιδιών, ογκωδών αντικειμένων  και μπαζών, όπως και διαφόρων άλλων υλικών που εναπόθεταν κατά καιρούς διάφοροι  καταληψίες και ρακοσυλλέκτες.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν  με την κατεδάφιση των παράνομων παραπηγμάτων και των πρόχειρων κατασκευών που υπάρχουν μέσα στο πρώην στρατόπεδο καθώς και την απομάκρυνση των καταπατητών.

Επίσης, προωθούνται οι διαδικασίες για την απομάκρυνση και την υιοθέτηση  των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται εντός του χώρου  με την υιοθέτηση από φιλόζωους ιδιώτες.

Θα ακολουθήσει  κλάδεμα  των  δέντρων και  κοπή της χαμηλής αυτοφυούς βλάστησης (χόρτα).

Δήλωση του δημάρχου Καλαμαριάς

Ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, που παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών στο Κόδρα δήλωσε:

«Τα πρώτα βήματα σε ένα από τους σπουδαιότερους ελευθέρους χώρους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης άρχισαν ήδη να  γίνονται. Γκρεμίστηκαν οι πρώτες πρόχειρες κατασκευές, απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι καταπατητές και συνεχίζουμε δυναμικά και με μεγάλη διάθεση τις εκτεταμένες παρεμβάσεις, ώστε να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και   σταδιακά να καταστήσουμε τον χώρο, πόλο αναψυχής υπερτοπικής σημασίας».