Συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων για την πορεία των μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις, αλλά δεν είπε κάτι καινούργιο, επιφυλασσόμενος να τα πει στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις ενόψει της ομιλίας του στην 87η ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου, αναφερόμενος στον οδικό άξονα Flyover τονίζοντας ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις, όσον αφορά στη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και για αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό το συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν.

Θέλω, όμως, όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του fly over είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για ένα δρόμο, ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορήσει, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης είπε ότι θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν.

Δρομολογούνται σημαντικές επενδύσεις που αφορούν τη Θεσσαλονίκη

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας: «Η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας η οποία αναπτύσσεται γρήγορα πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε, δε, ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε μία τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση ως προς τα έργα που δρομολογούνται σήμερα, μετά των τέλος των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους φορέων για την πορεία των μεγάλων έργων στην περιοχή.

«Αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, οι εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις, οι οποίες δρομολογούνται, σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Αναφερόμενος στα έργα της Θεσσαλονίκης τόνισε πως “η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε στο παρελθόν βιώσει μία τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση, ως προς τα έργα τα οποία δρομολογούνται σήμερα στην πόλη”.

Υπομνήματα από τους φορείς

Υπομνήματα με τα αιτήματα παραγωγικών και επιστημονικών φορέων κατέθεσαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι εκπρόσωποι τους στη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Την πεποίθηση ότι “στο τέλος της τετραετίας οι εξαγωγές θα φτάσουν στο ύψος των 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή στο 60% του ΑΕΠ, κι αυτό θα σημάνει περισσότερα χρήματα στην κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη και να μειώσει φόρους”, εξέφρασε ο πρόεδρος ου Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους φορέων στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Διαμαντίδης εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ικανοποίηση του ΣΕΒΕ για την έναρξη υλοποίησης της εξαγγελίας για τη τη δημιουργία του «Thessaloniki Logistics Center» στο στρατόπεδο Γκόνου.

Υπομνήματα παρέδωσαν και άλλοι εκπρόσωποι, επιμελητηρίων, συνδέσμων και επιστημονικών συλλόγων με επιμέρους αιτήματα.