Με τις διαδικασίες ατομικής χρονομέτρησης άρχισε από την Θεσσαλονίκη ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας με χορηγό – διοργανωτή την ΔΕΗ.

Οι 120 αθλητές ξεκίνησαν από την παραλία κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να διανύουν απόσταση 6 χιλιομέτρων μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Αργότερα θα ακολουθήσει το 1ο ετάπ Θεσσαλονίκη – Κατερίνη, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στις 19 Μαΐου, με τερματισμό στην Αθήνα.

Η κανονική έναρξη του αγώνα αναμένεται λίγο πριν τις 4.00 μμ καθώς οι ποδηλάτες μέσω της Τσιμισκή θα κατευθυνθούν στη Μοναστηρίου και από εκεί θα γίνει η εκκίνηση προς Κατερίνη. Την ώρα αυτή αναμένεται κυκλοφοριακή αναστάτωση στο κέντρο.

Tο σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, που εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη φιλοξενία της διοργάνωσης από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας:

«Πρόκειται για μία τεράστιου ενδιαφέροντος αθλητική και τουριστική εκδήλωση για τη χώρα μας. Απολαμβάνουν 174 χώρες στον κόσμο την ομορφιά της Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό Κόλπο και τους 100 καταπληκτικούς αθλητές από όλον τον κόσμο, που σήμερα κάνουν την εκκίνησή τους εδώ, κάτω από τον Λευκό Πύργο, για να διασχίσουν επί πέντε μέρες ολόκληρη την Ελλάδα, καταλήγοντας κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η Θεσσαλονίκη, η αθλητική πρωτεύουσα της χώρας μας, ζει σήμερα πολύ σημαντικές στιγμές. Ο κόσμος όλος θα απολαύσει μαγικές εικόνες και την ομορφιά της Ελλάδας».