Με μποτιλιάρισμα αρκετών χιλιομέτρων και καθυστερήσεις διεξαγόταν το απόγευμα σήμερα, δεύτερη μέρα του Πάσχα, η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη Θεσσαλονίκη από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Αρχικά, οι οδηγοί αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη και να κινηθούν από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού (ΠΑΘΕ) στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό.

Μεγάλη ήταν όμως και η ταλαιπωρία, την οποία υφίστανται οι οδηγοί και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων, που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού.

Συγκεκριμένα, για περίπου πέντε χιλιόμετρα στο ύψος του σταθμού διοδίων της περιοχής επικρατούσε μποτιλιάρισμα, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, πραγματοποιείτο μόνον από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια καταλήγουν να γίνονται μία, ενώ η κατάσταση εκτονωνόταν περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.

Χωρίς προβλήματα γινόταν η επιστροφή των εκδρομέων από Χαλκιδική, ενώ ελαφρώς πιο αυξημένη ήταν η κίνηση στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

Γέφυρα ζωής για διακομιδή βρέφους

Λίγο νωρίτερα, με την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. διευκολύνθηκε η διέλευση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ προκειμένου να προσπεράσει την κίνηση και να διακομιστεί το συντομότερο δυνατόν ένα βρέφος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.