Με ένα ακόμα μπουρίνι ως προειδοποίηση από σήμερα το απόγευμα (Πέμπτης) ανοίγει αύριο, Παρασκευή, τα περιπτερά του το 41ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όπου θα εκτεθούν στα μάτια του κόσμου περισσότεροι από 40.000 τίτλοι βιβλίων.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου.

«Φέτος δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και προσπαθούμε να αναδείξουμε το ντόπιο δυναμικό, καλλιτέχνες δηλαδή από τη βόρεια Ελλάδα» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης ο οποίος υποδέχθηκε με περιπαικτική διάθεση τους δημοσιογράφους αφού τους χάρισε μια … ομπρέλα ως υπενθύμιση για τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια!

«Μας θέλουν πλέον οι καιρικές συνθήκες αφού η διοργάνωση έχει μετατεθεί τέλη Ιουνίου και θα συνεχίσει έτσι και στο μέλλον» εξήγησε.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετέχουν 200 εκδότες και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, θα διεξάγεται διαγωνισμός φωτογραφίας και ψηφοφορία κοινού για το «Βιβλίο του Φεστιβάλ».

Η επετειακή συναυλία- αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, θα γίνει στις 6 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στην εξέδρα δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με ερμηνεύτρια την Ντίνα Παπαϊωάννου.

Τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ θα γίνου στις 25 Ιουνίου , παρουσία προσκεκλημένων και με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας δήμου Θεσσαλονίκης.