Στη “ραγδαία πρόοδο του έργου του Μετρό  Θεσσαλονίκης, που στην εκπνοή της χρονιάς που έρχεται θα κάνει πραγματικότητα την ενσωμάτωσή του στις λειτουργίες και τα περιουσιακά στοιχεία (assets) της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση στον πολεοδομικό ιστό της”, αναφέρεται ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Ταχιάος καλεί τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν δύο από τις εγκαταστάσεις του Μετρό για να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συμμετέχει στο φετινό OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της:
1. Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του μετρό και
2. Τον Σταθμό Παπάφη.
Όσοι στο διήμερο Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου, επιλέξουν να επισκεφθούν κάποιο από αυτά τα κτίρια ή πιθανόν και τα δύο, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου μετρό, της δημιουργικότητας των σχεδιαστών του δικού μας και της εξοικείωσης των πολυάριθμων ειδικοτήτων συντελεστών του με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στην υιοθέτηση των οποίων συνέβαλαν.
Και φυσικά θα διαπιστώσουν την ραγδαία πρόοδο του έργου, που στην εκπνοή της χρονιάς που έρχεται θα κάνει πραγματικότητα την ενσωμάτωση στις λειτουργίες και τα assets της Θεσσαλονίκης, της μεγαλύτερης παρέμβασης στον πολεοδομικό ιστό της.
Για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ:
Αμαξοστάσιο Πυλαίας:
Ερυθρού Σταυρού 20-24, Πυλαία 55535 (δίπλα στο The Mart και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης):
(σημείωση: Η αρίθμηση στους χάρτες της Google είναι ανακριβής, ακολουθήστε το link)
Σταθμός Παπάφη:
Ανατολικά από Παπάφη 33, Θεσσαλονίκη 54638 (μπροστά στην είσοδο του Παπαφείου Ορφανοτροφείου) και δυτικά στην συμβολή των οδών Παπάφη και Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ώρες για το κοινό: 10.00 – 15.00.
Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, δεν γίνονται κρατήσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στα κτίρια που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.
Επίσης, για την περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ καθώς πρόκειται για χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού αφενός μέχρι την παράδοσή τους οι χώροι διατηρούν τον εργοταξιακό χαρακτηρισμό τους και αφετέρου τυχόν παρέκκλιση από τις προκαθορισμένες οδεύσεις μπορεί να οδηγήσει σε περιοχή που ηλεκτροδοτείται με ρεύμα τάσης 750 Volts, οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν.
Οι φωτογραφήσεις και η λήψη video θα ειναι ελεύθερες”.