Δύο γραφεία του Πρωτοδικείου και μία αίθουσα του Ειρηνοδικείου έκλεισαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ύστερα από κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώθηκε σε ασκούμενη δικηγόρο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ίδια είναι ασυμπτωματική, ενώ υποβλήθηκε τυχαία σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Μόλις βγήκε το αποτέλεσμα της εξέτασης η ασκούμενη δικηγόρος ενημέρωσε τις δικαστικές Αρχές της πόλης για τους χώρους τους οποίους επισκέφθηκε πριν από δύο μέρες, όταν βρέθηκε στα δικαστήρια. Άμεσα λήφθηκε απόφαση να κλείσουν οι συγκεκριμένοι χώροι, ενώ δόθηκε εντολή οι υπάλληλοι να είναι σε επιφυλακή μέχρι να δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου ήρθε σε επαφή με τον δήμο Θεσσαλονίκης για την απολύμανση των παραπάνω χώρων.

13 κρούσματα σε δομή Νέας Καβάλας Πολυκάστρου

Συναγερμός σήμανε στη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας Πολυκάστρου Κιλκίς μετά τον εντοπισμό 13 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε πρόσφυγες – -μετανάστες. Ήδη μάλιστα για την προστασία τόσο των μεταναστών όσο και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας η δομή τέθηκε σε καραντίνα.

Η καραντίνα στη δομή θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 19 Οκτωβρίου καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα.

ΟΙ εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τα 33 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων. Σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες ο αριθμός των νέωνκρουσμάτων είναι υπερδιπλάσιος.

Στην Κεντρική Μακεδονία, πλην της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν άλλα 23 νέα κρούσματα ενώ στην Αττική 219.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ)