Την δική τους φωνή διατράνωσαν χθες στη Θεσσαλονίκη τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, διεκδικώντας δικαιώματα, καθώς όπως αναφέρουν ως “εργαζόμενα και άνεργα, βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση και την υποβάθμιση των ζωών μας σε κάθε επίπεδο”.

Δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν πορεία «ελεύθερης έκφρασης», «για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις»  το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 7ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.

Στην πολύχρωμη πορεία, στην οποία συμμετέχουν ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα και μέλη συλλογικοτήτων, κεντρικό μήνυμα ήταν το «δεν θα ζούμε ούτε από τύχη, ούτε για τα κέρδη τους, θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς». Διαμαρτύρονται κατά του σεξισμού, της βίας και ζητούν ίσα δικαιώματα για όλα τα άτομα χωρίς εξαιρέσεις.

 

 

Η ανακοίνωση από τα LOATKIA+ άτομα για τα δικαιώματά τους

«Το φετινό REclaim Pride έρχεται σε μια περίοδο όπου η ένταση της οικονομικής κρίσης έχει μετουσιωθεί σε σφοδρή επίθεση εις βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και καταπιεσμένων ανάμεσά μας. Εμείς ως ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, εργαζόμενα και άνεργα, βιώνουμε καθημερινά την οικονομική εκμετάλλευση και την υποβάθμιση των ζωών μας σε κάθε επίπεδο», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο γάμος και η παιδοθεσία ως νομικοί θεσμοί εξακολουθούν να στέκονται αγέρωχα πάνω και μακριά από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, όπως είθισται να κάνουν οι θεσμοί γενικά, ενώ σε επίπεδο ορατότητας η περιθωριοποίηση και ο στιγματισμός φανερώνονται καθημερινά», αναφέρουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Η πορεία κινήθηκε μέσω κεντρικών οδών και κατέληξε αργότερα στην Καμάρα. Νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Εγνατία οδό.