Ο Πέτρος Λεκάκης, από την παράταξη του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στη σημερινή ειδική συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου προεδρείου.

Στη θέση του αντιπροέδρου αναδείχθηκε ο Βασίλης Γάκης από τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», ενώ γραμματέας του οργάνου επανεξελέγη η Χριστίνα Αρχοντή από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».

«Θα συνεχίσουμε την ίδια άψογη συνεργασία που έχουμε και με τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με όλους τους δημοτικούς συμβούλους», τόνισε ο Πέτρος Λεκάκης, μετά την επανεκλογή του.

Την ανάγκη «να λειτουργήσουμε προς όφελος της πόλης» επεσήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του νέου Προεδρείου.

Στη σημερινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εξέλεξε ακόμη τα μέλη της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Συγκεκριμένα, τακτικά μέλη στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Δημήτρης Δαγκλής, Στεφανία Τανιμανίδου, Πέτρος Λεκάκης, Σταύρος Καλαϊτζίδης, Γιώργος Ορφανός, Έλλη Χρυσίδου, Στέλιος Λιακόπουλος και Ίνγκα Αβραμίδου.

Αντίστοιχα, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι: Χάρης Αηδονόπουλος, Μαρία Καραγιάννη, Δημήτρης Δαγκλής, Νέλλη Αηδονά, Γιώργος Κούδας, Ρία Καλφακάκου, Κώστας Ιακώβου και Δήμητρα Ακριτίδου.