Ναι στις κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ, sold out η πόλη λόγω Agrotica, αλλά χρειάζονται θέσεις στάθμευσης και επιπρόσθετες λύσεις.

……………………………………………………………………..

 «Η πόλη το Σαββατοκύριακο ήταν sold out λόγω της κλαδικής έκθεσης Agrotica, γεγονός που μας χαροποιεί, καθώς την επισκέφτηκαν 150.000 άτομα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως φάνηκαν με τρόπο ξεκάθαρο και τα όρια της πόλης.

«Η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποδεικνύει πως η πόλη μας χρειάζεται υποδομές, χρειάζεται θέσεις στάθμευσης-η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι μία τέτοια ευκαιρία. Υπόγειο πάρκινκ χρειάζεται και στην ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη και στην Πλατεία Ελευθερίας», τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγω και για επιπρόσθετες λύσεις που πρέπει να αναζητηθούν για να εκτονωθεί η συμφόρηση σε ανάλογες περιστάσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα υπηρεσιακών ανακατατάξεων και υπαλληλικών μετακινήσεων επισήμανε πως «ο Δήμος δεν υπάρχει για τον εαυτό του αλλά για να εξυπηρετεί δημότες και πολίτες.

Η χρόνια χαλαρότητα και ο αυτόματος πιλότος είχαν φέρει τις υπηρεσίες σε άσχημη κατάσταση», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ενισχύσαμε το προσωπικό σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες, αντικαταστήσαμε υπαλλήλους και επενδύουμε σε εκείνους που αποδεδειγμένα μπορούν να φέρουν σε πέρας δύσκολο έργο. Εργαζόμαστε ήδη-μέσα σε μόλις 5 μήνες-για τη διαμόρφωση νέου Οργανισμού». Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση για το ζήτημα αυτό είπε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος διοικείται. Διοικείται από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Σύντομη αναφορά έγινε και στα ζητήματα καθαριότητας. «Το καλοκαίρι το πρόβλημα ήταν 1ο στις έρευνες της κοινής γνώμης όμως σήμερα έχει υποχωρήσει στην 4η θέση. Μέσα σε αυτούς τους 5 μήνες η κατάσταση που επικρατούσε έχει ανατραπεί. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας-δεν υποστηρίζουμε ότι όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί.

Έγιναν και γίνονται παρεμβάσεις στον μηχανολογικό εξοπλισμό, στα οχήματα. Τρέχουμε διαγωνισμούς με πιο γρήγορους ρυθμούς. Συνολικά 138 κωδικοί ως προμήθειες βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία. Έχουμε σχέδιο, προτεραιότητες, ιεραρχήσεις. Διαφυλάττουμε το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας αποδεικνύοντας ότι αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική – οι υπάλληλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει πάντα σεβασμός στο γεγονός πως οι δημότες καταβάλουν δημοτικά τέλη και τους οφείλονται ανταποδοτικά ποιοτικές υπηρεσίες. «Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία τους, όπως και των επιχειρήσεων ώστε μαζί να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή» συμπλήρωσε.

 Κ. Ζέρβας : «Φέραμε 40 εκατομμύρια ευρώ στη πόλη σε 5 μήνες. Το θέμα της ασφάλειας στην επόμενη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Στη δευτερολογία του ο Δήμαρχος  ανήγγειλε πως θα φέρει το ζήτημα της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη στην επόμενη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για θέματα που απασχολούν την πόλη. «Ποτέ δεν ντράπηκα ούτε ντρέπομαι να δηλώσω πως είμαι δίπλα και στηρίζω τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον τήρησης της ασφάλειας. Θα καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να έρθουν εδώ και να τοποθετηθούν για το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα».

Απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της 2ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κ. Ζέρβας τόνισε πως όλο αυτό το διάστημα των πέντε πρώτων μηνών, καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια εξεύρεσης πόρων προς όφελος της Θεσσαλονίκης. «Η διοίκηση μας έφερε 13 εκατομμύρια από το Π.Δ.Ε για τους Στάβλους Παπάφη, 20 εκατομμύρια από την Κτ.Υπ Α.Ε για σχολική στέγη, 5 εκατομμύρια από το Πράσινο Ταμείο με πιθανότητα προσαύξησης κατά 1,5 εκατομμύριο και υπάρχει πάντα δυνατότητα για αξιοποίηση επιπλέον πόρων από τις Ο.Χ.Ε» τόνισε και συμπλήρωσε: «Το άθροισμα όλων αυτών είναι περίπου 40 εκατομμύρια».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα του τουρισμού λέγοντας πως δεν πρέπει να είναι η μοναδική αναπτυξιακή διέξοδος για την πόλη. «Θέλουμε και άλλες επιλογές, επιπλέον πεδία ανάπτυξης. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσουμε εταιρείες στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας-πολύ σύντομα θα υπάρχει σημαντική εξέλιξη-ώστε να υπάρξουν πραγματικές επενδύσεις, έρευνα και παραγωγή».

Σε ό,τι αφορά στον ΟΑΣΘ τόνισε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποιες λύσεις με απώτερο στόχο μέχρι το καλοκαίρι να υπάρξει ένας πιο αξιόπιστος και επαρκής στόλος.

Για τα ζητήματα της σχολικής στέγης επανέλαβε τη δέσμευσή του πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός σχολικών αιθουσών. «Όλα τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν καθώς υπάρχει χρόνος και για διαβούλευση μιας και οι εργασίες αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Είναι δεδομένη η ευαισθησία της Αντιδημάρχου και η δική μου για τα ζητήματα αυτά».

Κλείνοντας μίλησε για το σύγχρονο πρόβλημα στης στέγης στα αστικά κέντρα δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί μία πόλη όπου θα κατακλύζεται μόνον από τουρίστες με τους κατοίκους της στα περίχωρα. «Είναι καλός ο τουρισμός και η ανάπτυξη αλλά δεν θέλω τα ενοίκια στα ουράνια, απαγορευτικά για τους κατοίκους» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Θα ενεργήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι μας».