“Θα είναι το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης»

«Δεσμεύτηκα προσωπικά στους Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης – και αυτό θα γίνει», διαβεβαιώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. καρααμανλής, αναφερόμενος στις προσφυγές και τις αντιδράσεις, εξαιτίας των οποίων υπήρξε απώλεια ενός έτους τουλάχιστον.

«Δουλεύουμε εντατικά, όχι μόνο στον Σταθμό Βενιζέλου, και θα τα καταφέρουμε όπως είχαμε πει εξαρχής, για τον Απρίλιο του 2023», τόνισε ο κ. Καραμανλής μιλώντας στη Real, ενώ ανέφερφε ότι πρόσφατα ξεκίνησαν οι δοκιμές με τρένα σε ολοκληρωμένη ρευματοδοτημένη επιδομή.

karamanlis_kwstas_ax

«Όχι με μουσαμάδες, όπως κάποτε… Τώρα “τρέχουμε” να καλύψουμε το χρόνο που έκλεψαν από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καταφέρουμε να ολοκληρωθεί το Μετρό το 2023», σημείωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, πολλοί έφτασαν να φοβούνται ότι το έργο δεν θα τελειώσει ποτέ! «Όμως η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Και ξέρετε καλά, τι σημαίνει η Μακεδονία για εμένα», είπε με νόημα.

Γραμμή 4 – Αθήνας: Ολοκληρώνεται το πρώτο εργοτάξιο

Όσον αφορά τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, ενώ παράλληλα γίνονται οι πρόδρομες εργασίες.

«Αυτές τις μέρες, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου στην Κατεχάκη, που θα είναι ένα εκ των δύο – μαζί με το Άλσος Βεΐκου – από τα οποία θα μπουν τα μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων», ανέφερε.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα εξυπηρετεί 340.000 επιβάτες ημερησίως, θα μειώσει κατά 53.000 τα αυτοκίνητα στους δρόμους και θα δημιουργήσει 5.000 νέες θέσεις εργασίας».

Όσο για τον σταθμό των Εξαρχείων ξεκαθάρισε ότι θα στηθεί το εργοτάξιο μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες. «Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του έργου, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και της πόλης», είπε.