Μια  άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία υπέστησαν σήμερα το πρωί εκατοντάδες οδηγοί αυτοκινήτων σχεδόν σε όλους τους δρόμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης μέχρι και το κέντρο της πόλης εξαιτίας ενός προβλήματος, που σημειώθηκε στην Περιφερειακή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, λίγο μετά τις 5,00 το πρωί σημειώθηκε ανατροπή μιας νταλίκας κοντά στο τούνελ και έκτοτε φράκαρε όλη η πόλη. Τόσο στην περιφερειακή, όσο και στις άλλες δύο βασικές αρτηρίες (Εθν. Αντίστασης – Β. Όλγας και Κων. Καραμανλή – Εγνατία) σημειώθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα, καθώς οι οδηγοί άρχισαν να στρέφονται σε αυτούς τους δρόμους.

Γύρω στις 9 το πρωί ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης της νταλίκας, που ανετράπη στις 5.15 τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Οδό  στο ρεύμα προς ανατολικά, στο ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων.

Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε με ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, ενώ η κίνηση στο σημείο διεξαγόταν με δυσκολία (αρχικά έκλεισαν η αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας- στη συνέχεια μόνο η αριστερή) κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης του βαρέος οχήματος και πλέον έχει αρχίσει να ομαλοποιείται.

Στο ίδιο ύψος, αλλά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, είχε σημειωθεί λίγη ώρα νωρίτερα άλλο ένα τροχαίο ατύχημα, με υλικές μόνο ζημιές, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προστατευτικές μπαριέρες και ακινητοποιήθηκε.

Τα δύο συμβάντα φαίνεται να οφείλονται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος, καθώς το πρωί εκδηλώθηκε καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη.

Πολλοί οδηγοί διαμαρτύρονται στο διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει στοιχειώδης συντονισμός για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα οξυνθεί με την έναρξη των εργασιών για το fly over στην Περιφερειακή, χωρίς να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις.

Η κυβέρνηση επιμένει στην εκτέλεση του εν λόγω έργου, πριν από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό, προκαλώντας αντιδράσεις από όσους θα υποστούν την πολύμηνη ταλαιπωρία.