Κορυφώνεται η κόντρα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι  Κωνσταντίνος Ζέρβας και Στέλιος Αγγελούδης βρίσκονται σε μεγάλη κινητοποίηση ενόψει των εκλογών της Κυριακής, προσπαθώντας να αποσπάσουν στήριξη από συνυποψηφίους της περασμένης Κυριακής ή από μεμονωμένα στελέχη.

Η πλευρά του κ. Ζέρβα έχει αποδυθεί σε αγώνα για στήριξη από Νέα Δημοκρατία και παράγοντες της πόλης, ενώ το στρατόπεδο Αγγελούδη αναφέρει ότι έχει επιτύχει και την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πέραν της πολυσυλλεκτικότητας του.

Μερικοί εκ των συνυποψηφίων προχωρούν σε επίσημες δηλώσεις στήριξης και ανακοινώσεις αφού οι ίδιοι δεν κατάφεραν να οδηγηθούν στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τι αναφέρει ο Γιάννης Μπουτάρης

Κάλεσμα προς τους πολίτες να μην απέχουν από τη διαδικασία και να ψηφίσουν απηύθυνε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς μεταξύ όλων των παρατάξεων. «Ας επιλέξει ο κάθε ένας να ψηφίσει αυτόν που θεωρεί ικανότερο, αλλά το κυριότερο είναι να πάει να ψηφίσει. Αν αγαπάμε την πόλη μας δεν πρέπει να απέχουμε από τις εκλογές» τονίζει.

Παράλληλα, δηλώνει πως «ως πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να με απασχολεί το μέλλον της πόλης. Για αυτό συμμετείχα στις εκλογές και θα υπηρετήσω την πόλη μου ως απλός δημοτικός σύμβουλος. Για αυτό και τώρα αποφάσισα να εκφράσω την πολιτική μου άποψη για την επόμενη ημέρα στο δήμο. Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Η Θεσσαλονίκη αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βίωσε την τελευταία τετραετία. Η πόλη έχει ανάγκη την αλλαγή και η αλλαγή δεν θα έρθει από μόνη της».

Ο κ. Μπουτάρης εκλέχθηκε με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα, που έλαβε ποσοστό 20,74%. Ο επικεφαλής κ. Πέγκας, σε δική του δήλωση, ανέφερε πως «η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» πιστεύει ότι οι πολίτες έχουν κρίση, δεν καθοδηγούνται και δεν χειραγωγούνται, για αυτό και δεν θα υποδείξει σε κανέναν και καμιά τι να ψηφίσει».

Τι προτείνουν οι Τσαβλής και Καλόγηρος

Στήριξη στον Στέλιο Αγγελούδη ανακοίνωσε και η πλευρά του γιατρού Δρόσου Τσαβλή, που τερμάτισε στην 5η θέση λαμβάνοντας ποσοστό 5,29%. «Η Θεσσαλονίκη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κι άλλο χρόνο. “ Όλοι Εμείς” στην προεκλογική περίοδο, με συνέπεια εκφράσαμε την άποψη ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να φύγει από το τέλμα, γι’ αυτό και στηρίζουν τον κ. Στέλιο Αγγελούδη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τις προηγούμενες ώρες, ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, που κατέβηκε στις εκλογές με την παράταξη «Θεσσαλονίκη – Μακεδονία» και έλαβε 4,61% στην κάλπη, εξήγησε για ποιον λόγο στηρίζει τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. «Προτιμούμε ένα δήμαρχο με ξεκάθαρες εθνικές θέσεις, όπως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε γραπτή του δήλωση.