Μέλη φοιτητικών παρατάξεων μόλις είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρούν, προχώρησαν στην ανακατάληψη της Νομικής, που θα την διατηρήσουν τουλάχιστον μέχρι αύριο (20/2) όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση στο τμήμα.

Νωρίς το πρωί σήμερα,  (Δευτέρας 19/2) η Ελληνική Αστυνομία εκκένωσε το κτήριο, απομακρύνοντας τους καταληψίες ώστε να προχωρήσει κανονικά η εξεταστική των φοιτητών.

Ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, καθ. Παναγιώτης Γκλαβίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» δήλωσε νωρίτερα σχετικά με την πρωινή επέμβαση των ΜΑΤ:  «Η επιχείρηση ήταν απολύτως ειρηνική και δεν συνελήφθη κανένας φοιτητής, που ήταν μέσα, απλώς άνοιξε το κτήριο κι αποδόθηκε στους νόμιμους χρήστες του».

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απαγορεύει την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο στους νόμιμους χρήστες του. Η προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των φοιτητών αποτελεί μέριμνα και υποχρέωση της Πολιτείας», επισήμανε ο Παν. Γκλαβίνης.

Ωστόσο στη συνέχεια, φοιτητές προχώρησαν στην ανακατάληψη του κτηρίου, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί νέα προσπάθεια της αστυνομίας για εκκένωση, αλλά υπάρχει φόβος εκτεταμένων επεισοδίων.