Παρά τις αντιρρήσεις της τροχαίας οι καρναβαλιστές βρήκαν τρόπο να παρελάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με άλλα τερτίπια και με την ονομασία “Συλλαλητήριο Αγάπης”.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 15:00 το μεσημέρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα επί της οδού Τσιμισκή.

Η συγκέντρωση των καρναβαλιστών που θέλουν να παρελάσουν θα γίνει στον πεζόδρομο, στον Λευκό Πύργο.

Η παρέλαση θα διασχίσει την οδό Τσιμισκή, θα κατέβει από την Ίωνος Δραγούμη και μέσω της λεωφόρου Νίκης θα επιστρέψει στον Λευκό Πύργο, όπου θα στηθεί υπαίθριο καρναβαλικό πάρτι. Με το τέχνασμα της διαμαρτυρίας θα ξεπεραστεί το τυπικό εμπόδιο της γραφειοκρατίας για μία αποκριάτικη παρέλαση που δεν γίνεται υπό την αιγίδα κάποιου φορέα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει μέσω των social media και συγκεκριμένα της ομάδας “Καρναβάλι Θεσσαλονίκης” στο Facebook.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος: α) ως καρναβαλικές παρέες που θα απαρτίζονται τουλάχιστον από 20 άτομα συμπεριλαμβανομένων τριών ενηλίκων και φορώντας όλοι ένα θέμα, β) ως μεμονωμένα άτομα που θα ενσωματωθούν μέσα σε καρναβαλική παρέα που έχει το ίδιο θέμα αποκριάτικης στολής.

Οι διοργανωτές καλούν όσες ομάδες καρναβαλιστών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση μέσα σε γκρουπάκι, να στείλουν σχετικό αίτημα στην ομάδα στο Facebook  “Καρναβάλι Θεσσαλονίκης” όπου και γίνεται η σχετική οργάνωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Βρέθηκε η Βασίλισσα με τα πιο πολλά likes

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με το ποια θα είναι η βασίλισσα του καρναβαλιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο, αν και δεν έχει αδειοδοτηθεί, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή συλλαλητηρίου, την προσεχή Κυριακή.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στη σελίδα του Καρναβαλιού Θεσσαλονίκης η Θένια Δρακοπούλου, μία εκ των διοργανωτών, αναδείχθηκε νέα βασίλισσα με ανοιχτή ψηφοφορία μέσω… likes.

Όπως προέκυψε, η χρήστης του Facebook Άννα Λίγκα μάζεψε τα περισσότερα «μου αρέσει» στη συγκεκριμένη άτυπη ψηφοφορία.

«Αγαπημένες μου και αγαπημένοι μου Θεσσαλονικείς. Η Νέα μας Βασίλισσα είναι η Anna Liga. Καθότι μέχρι στιγμής μάζεψε τα περισσότερα Like. Όλες όμως οι κοπέλες που θέλουν να είναι οι Πριγκιποπούλες θα το δηλώσουν σε αυτήν την ανάρτηση με σχόλιο είτε εναλλακτικά μπορούν να βρίσκονται και να περιμένουνε πίσω από το άρμα της Βασίλισσας που θα είναι παρκαρισμένο και θα περιμένει κοντά στο ύψος της ΧΑΝΘ. Να έχουμε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε και πριγκιποπούλες που ακολουθούν το άρμα της Βασίλισσας!!! Θα περάσουμε τέλεια!!!» αναφέρει στη σχετική δημοσίευση η Θένια Δρακοπούλου.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα ηγούνται της παρέλασης με ένα πολυτελές όχημα και θα τους συνοδεύει ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.