Η 87η ΔΕΘ θα ανοίξει τις πύλες της, το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, στις 10πμ και «θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΕΘ-HELEXPO, μετά την αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

«Η ΔΕΘ-HELEXPO, κοινωνός της αγωνίας που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η χώρα εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών, συμμερίζεται τη δυσκολία των στιγμών και τον πόνο των ανθρώπων που έχουν πληγεί» επισημαίνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας.

Προσθέτει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική αυτή περίσταση, αλλά και το δεδομένο ότι η 87η ΔΕΘ αποτελεί ένα κορυφαίο εκθεσιακό, επιχειρηματικό και εμπορικό γεγονός, με εκατοντάδες συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με μια προηγηθείσα προετοιμασία μηνών, προσαρμόζει τη λειτουργία της Έκθεσης στα νέα δεδομένα, τα οποία επηρεάζουν το πρώτο Σαββατοκύριακο».

Το ωράριο της Έκθεσης είναι 10πμ με 10μμ τα Σαββατοκύριακα και 4μμ με 10 μμ τις καθημερινές.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν θα γίνει επίσημη τελετή εγκαινίων στο Βελλίδειο, αλλά προφανώς ματαιώνεται λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού. Ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει κάποια εκδήλωση κατά το άνοιγμα της 87ης ΔΕΘ το πρωί του Σαββάτου.

Σημειώνεται πάντως ότι αναβάλλονται και αρκετά εγκαίνια περιπτέρων υπουργείων και  οργανισμών, που ήταν προγραμματισμένα για το Σαββατοκύριακο.