Μπορεί μερικές δεκάδες Καλαμαριωτών ή και κάποιοι μεταφερόμενοι να δημιουργούν επεισοδιακό κλίμα έξω από το δημοτικό συμβούλιο και μέσα σε αυτό με διαμαρτυρίες κατά του ενδεχόμενου εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, αλλά υπάρχουν και άλλοι, που δείχνουν έμπρακτα την ανθρώπινη αλληλεγγύη τους σε παιδάκια και ξεριζωμένες οικογένειες.

Μια τέτοια πρωτοβουλία προσφοράς βοήθειας ξεκίνησε χθες από την Καλαμαριά και έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης αποστολής, που παρέδωσε είδη ρουχισμού και άλλα υλικά σε πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου φιλοξενίας, που βρίσκεται στη Νεά Καβάλα Πολυκάστρου Κιλκίς.

Χθες η αποστολή συγκροτήθηκε με συμμετοχή εκπροσώπων των Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Νίκο Καρακώστα, του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ με τον πρόεδρό του Παντελή Σαββίδη, της οργάνωσης ΑΝΤΗΡΙΔΑ,  εθελοντές από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, τον  πρώην αντιδήμαρχο Καλαμαριάς Παναγιώτη  Θεοδοσιάδη, τον πρώην αγρονόμο Κιλκίς  Ιάκωβο Ζαννέτο, τον αντιδήμαρχο Πολυκάστρου Αθανάσιο Τζούρτζο και άλλους.
Η αποστολή από Θεσσαλονίκη παρέδωσε στον αντιήμαρχο Παιονίας ρούχα, τρόφιμα, παπούτσια και άλλα είδη για τους πρόσφυγες στη Νέα Καβαλα και σε όλα τα χωριά του Δήμου Παιονίας. Η προηγούμενη αποστολή είχε παραδώσει είδη ρουχισμού και “πάμπερς” για μικρά παιδιά.

Οι επικεφαλής της αποστολής χθες ευχαρίστησαν την ΑΝΤΗΡΙΔΑ Νοσοκομείου Παπαγεωργιου και την βιοτεχνια του Λ. Γράντα, δηλώνοντας ότι “ΤΟ ΚΟΝΒΟΙ ΑΓΑΠΗΣ συνεχίζεται…”