Περισσότερους από 360 τόνους αποβλήτων-σκουπιδιών απομάκρυναν από την περιοχή των Τσαϊριών στην Περαία, τα συνεργεία του δήμου Θερμαϊκού, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη παρέμβαση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, μετά από απραξία χρόνων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Θερμαϊκού, είναι ουσιαστικά η εναρκτήρια προσπάθεια για να δοθεί σταδιακά ένα τέλος στη μόλυνση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία γειτνιάζει με σημεία που καθημερινά επισκέπτονται δημότες και επισκέπτες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης παρέχεται η διαβεβαίωση ότι έπεται και συνέχεια στον καθαρισμό, καθώς η περιοχή χρήζει συστηματικής και εκτεταμένης διαδικασίας απορρύπανσης.

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν οδηγούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου πραγματοποιείται η διαλογή τους και ό,τι δεν ανακυκλώνεται, μεταφέρεται προς διαχείριση στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν, τόσο στο συγκεκριμένο χώρο που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης, όσο και σε άλλα σημεία του δήμου Θερμαϊκού.

Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση του Εφετείου, με την οποία απομακρύνθηκε ο οικισμός των Ρομά από την περιοχή μετά από 25 χρόνια. Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ικανοποιημένοι, καθώς όπως ανέφεραν, οι Ρομά προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή και κυρίως με τις συχνές καύσεις αντικειμένων, που έχουν επιβαρύνει σημαντικά την υγεία των πολιτών και μόλυναν το περιβάλλον.