Επιχείρηση διάσωσης πληρώματος πλοιαρίου τέθηκε σε εφαρμογή τις πρωινές ώρες σήμερα, από την Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας, που ενημερώθηκε για επιβατηγό – ιστιοφόρο (Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ) σκάφος, το οποίο ήταν σε δυσχερή θέση λόγω εμπλοκής του σε δίχτυα αλιέων.

Στο επιβατηγό επέβαιναν τέσσερις ημεδαποί, που έδωσαν στίγμα ότι βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή 0,6 ναυτικά μίλια νότια του λιμένα Αγγελοχωρίου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΤΟΥΛΑ” Σ.Θ. 1326, στο οποίο επέβαιναν στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και ιδιώτης δύτης. Με τη συνδρομή του δύτη πραγματοποιήθηκε απεμπλοκή των διχτύων από το σκάφος, το οποίο κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στον λιμένα της Νέας Μηχανιώνας.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.