Θετικά θεωρούνται τα αποτελέσματα και ικανοποιητικές οι πρώτες εντυπώσεις από την δοκιμαστική πεζοδρόμηση της  λεωφόρου Νικολάου Πλαστήρα στην Καλαμαριά, καθώς ο κόσμος βρήκε την ευκαιρία για χαλάρωση και βόλτα, ενώ αυξήθηκε αρκετά και η κίνηση στα μαγαζιά.

Ο δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην πιλοτική πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου από τις 6.00 μ.μ. του Σαββάτου με στόχο την αλλαγή της εικόνας στην περιοχή και την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, ο δήμος μερίμνησε για καλλιτεχνικές δραστηριότητες που κράτησαν συντροφιά στους επισκέπτες όλων των ηλικιών με μουσική, χορό και θεατρικά δρώμενα.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες έδειχναν ικανοποιημένοι για την κίνηση των καταστημάτων, ενώ με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να αναβιώσουν οι παλιές καλές εποχές, όταν η περιοχή έσφυζε από ζωή.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης δήλωσε ότι η πεζοδρόμηση έγινε με αφορμή τη στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. “Για την Καλαμαριά είναι το στολίδι μας. Είναι μία πιλοτική δράση που μακάρι να πάει καλά και να έχει επαναληψιμότητα και να ξέρει όλη η Θεσσαλονίκη ότι το Σαββατοκύριακο μπορεί να έρθει να κάνει τον περίπατο της σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης”.

“Ριβιέρα ήταν και Ριβιέρα θα ξαναγίνει. Έχει περάσει μία κρίση τα τελευταία χρόνια αλλά είμαστε εμείς εδώ για να την ξανακάνουμε όπως ήταν”, σημείωσε.

Η πεζοδρόμηση κράτησε από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ τις ίδιες ώρες η Πλαστήρα θα είναι ανοιχτή για τους πεζούς και το επόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου.