Θλίψη έχει σκορπίσει στη δημοσιογραφική οικογένεια της Θεσσαλονίκης η είδηση του θανάτου  του  δημοσιογράφου Χρήστου Μάτη σε ηλικία 62 ετών.

Ο Χρήστος Μάτης έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν άντεξε. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης και εργαζόταν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1961, ο Χρήστος Μάτης πήγε σχολείο στο 57ο Δημοτικό της οδού Αμβροσίου, εκεί που ήταν παλιά τα «λεμονάδικα», και γυμνάσιο και λύκειο στο 4ο της οδού Συγγρού. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως καθηγητής ξένων γλωσσών σε φροντιστήρια και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Από το 1989 υπηρέτησε τον χώρο της δημοσιογραφίας. Εργάστηκε σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία το Ράδιο Παρατηρητής, η ΕΡΤ3, η Μακεδονία, η Εξουσία, η Deutsche Welle, το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, η ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση κ.ά. κατέχοντας σε πολλές περιόδους της δημοσιογραφικής του πορείας θέσεις ευθύνης.

Από το 1993 εργαζόταν στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνέχεια στο ενοποιημένο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον ραδιοφωνικό του σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Χρήστος Μάτης ασχολήθηκε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος το 2010 ως επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη».

Το 2014 είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του κεντρικού δήμου ως επικεφαλής ανεξάρτητου σχήματος, ωστόσο τελικά ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Καλαφάτη.