Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών της Θεσσαλονίκης, αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του ποιητή και στιχουργού Δημήτρη Μπρούχου.

Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ πολλοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο και τα μέσα ενημέρωσης με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο εκφράζουν αιφνιδιασμό και θλίψη για την απώλεια.

Όπως αναφέρει ο Χάρης Αηδονόπουλος, μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, η κηδεία του Δημήτρη Μπρούχου θα γίνει την Παρασκευή,στις 18.00, στα Κοιμητήρια Αναστάσεως.

Ο Δημήτρης Ι. Μπρούχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου (του ιστορικού Β΄ Αρρένων) Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Επικοινωνία στο Λονδίνο (CAM Dipl.) με ειδίκευση στις Δημόσιες Σχέσεις για Εμπορικούς οργανισμούς, στη Στρατηγική Δημοσίων Σχέσεων και στη Διαχείριση πόρων και Διαφήμιση στη Νέα Υόρκη (Ι.Α.Α. Adv.Dipl.), με ειδίκευση στη Διεθνή Διαφήμιση και στις Διαφημίσεις κύρους.

Λειτούργησε για πολλά χρόνια ως ανεξάρτητος Σύμβουλος Επικοινωνίας. Διετέλεσε Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης με αρμοδιότητα σε θέματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Χρημάτισε Σύμβουλος Επικοινωνίας του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διευθυντής παραγωγής ελληνικής δισκογραφίας. Διευθυντής παραγωγής του Θεάτρου της Άνοιξης (Κεραμεικός – Μεταξουργείο).Καλλιτεχνικός διευθυντής συναυλιακών και ευρύτερων πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ήταν επανειλημμένα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού.

Ποιητικές συλλογές, ορατόρια και στίχοι

Στα Γράμματα ο Δημήτρης Μπρούχος εμφανίζεται το 1977 και μέχρι σήμερα έχει καταθέσει είκοσι ένα (21) ποιητικά βιβλία. Έγραψε ακόμα, λιμπρέτα για όπερες, ορατόρια, καντάτες, ραψωδίες, ωδές και επετειακούς ύμνους, τα οποία εντάσσονται στη λεγάμενη «θεματική του εργογραφία» (σε πολλά μάλιστα από αυτά τα έργα, υπογράφει ο ίδιος και τη μουσική σύνθεση).

Στίχοι του από μελοποιήθηκαν από γνωστούς συνθέτες και ερμηνεύτηκαν από δημοφιλείς τραγουδιστές. Βραβεύτηκε κατ’ επανάληψη στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (Β’ Βραβείο 1994, Γ’ Βραβείο 1997) και τιμήθηκε πέντε φορές με χρυσό και ομοίως με πλατινένιο δίσκο.

Δικοί του είναι και οι στίχοι των τραγουδιών της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς της ΝΕΤ “Τα παιδιά της Νιόβης”, του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, σε μουσική Μίμη Πλέσσα και σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη. Έργα του έχουν ανθολογηθεί και μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Δημοσιεύει άρθρα κοινωνικής παρέμβασης και προβληματισμού.
Για τη 40χρονη (1977-2017) παρουσία του και την προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, τιμήθηκε με ανώτατα παράσημα, χρυσά μετάλλια και πολλές διακρίσεις.
Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (επανειλημμένα μέλος του Δ.Σ.) και της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών