Την θλιβερή είδηση κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Χρήστος Νικολαϊδης, ο οποίος είχε καλύψει τα πολεμικά γεγονότα της Ουκρανίας και της Γάζας – Ισραήλ μαζί με τον Σάββα Αϊδίνη, σημειώνοντας αξιόλογες δημοσιογραφικές επιτυχίες.

Ο Χρήστος Νικολαϊδης στην ανάρτησή του αναφέρει:

Όχι ρε Σάββα… όχι!
Ο οπερατέρ του ΣΚΑΙ Σάββας Αϊδινίδης έφυγε το απόγευμα από τον μάταιο τούτο κόσμο, μέσα στη βάρδια του.
Τον γνώρισα στο Κίεβο, αλλά δέθηκα πολύ μαζί του στο Ισραήλ, που περάσαμε 33 δύσκολες μέρες τον περασμένο Οκτώβριο…
Σπουδαίο παιδί! Φιλότιμος, καλόψυχος, αφάνταστα υποστηρικτικός, παθιασμένος με τη δουλειά, ερωτευμένος με την εικόνα, αφιερωμένος στο κανάλι, ατάραχος τη στιγμή του βομβαρδισμού, στοιβαρός μπροστά στον κίνδυνο! Σπάνιος άνθρωπος!
Έφυγε τόσο νωρίς…
Δεν υπάρχουν λόγια, ούτε για τον άνθρωπο, ούτε για την οικογένεια του…
Αχ ρε Σάββα,
Είχες μία καλή κουβέντα για τον καθένα, ένα χαμόγελο για κάθε δυσκολία, ένα κουράγιο για κάθε δοκιμασία…
Ακόμη και στους καβγάδες μας, στα ξεσπάσματα του άγχους και της πίεσης της δουλειάς είχες τον τρόπο να σκας ένα χαμόγελο και με ένα βλέμμα καλοσύνης να τα σκεπάζεις όλα…
Κρίμα ρε Σάββα, κρίμα!
ΥΓ: συνδικαλιστές και εργοδοσία να θεσμοθετήσουν στη μνήμη του Σάββα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και εγκεφαλικά, που θερίζουν στις μέρες μας όσους εργάζονται σε στρεσογόνες ειδικότητες.

Η αποστολή στο Ισραήλ και ο εγκλωβισμός

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφτηκαν για την αποστολή στο πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ, όπου είχανεγκλωβιστεί ο Χρήστος Νικολαΐδης και ο οπερατέρ του καναλιού, Σάββας Αϊδινίδης. Ο δημοσιογράφος κάλυπτε μια πορεία Παλαιστινίων που όμως διαλύθηκε όταν επενέβη ο ισραηλινός στρατός.

Ο Χρήστος Νικολαϊδης και ο Σάββας Αϊδινίδης εγκλωβίστηκαν και βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενο κτίριο. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκαν το ελληνικό και το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και με τη βοήθεια στρατιωτών του Ισραήλ κατάφεραν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στο ναό Φρέατος του Ιακώβ μέχρι να κοπάσει η ένταση.