Με λόγια συγκίνησης, με συλλυπητήρια στους συγγενείς της 28χρονης Κυριακής Γρίβα και με γενικότητες σχετικά με την ενδυνάμωση της αστυνόμευσης στη Θεσσαλονίκη άρχισε τις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε συνάντηση με τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ο κ. Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι η αστυνόμευση θα ενισχυθεί με 500 αστυνομικούς, που μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρξει και καλύτερη οργάνωση μέσα από νέο σχεδιαμό.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της σύσκεψης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους 14 δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Διατυπώθηκαν προτάσεις για το σχέδιο αστυνόμευσης της Θεσσαλονίκης, που παρουσιάζει πρόσθετα προβλήματα λόγω και του Flyover.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 10:00 το πρωί στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, όπως αναφέρθηκε, το σχέδιο αστυνόμευσης θα αφορά όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.