Συγκέντρωση και παρέλαση καρναβαλιστών στην Θεσσαλονίκη, Κυριακή 10 Μαρτίου 2024. (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο καρναβάλι που οργανώθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα, αν και αρκετοί ήταν αυτοί, που αντέδρασαν καθώς προκλήθηκε κυκλοφοριακή αναστάτωση στην πόλη.

Χιλιάδες μασκαράδες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου και ξεκίνησαν μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι τιμολόγια ρεύματος, πιτόγυρα, κουλούρια Θεσσαλονίκης, τρίγωνα Πανοράματος αλλά και Flyover, με τύμπανα, χορούς και πολύ ρυθμό διέσχισαν τις οδούς Νικολάου Γερμανού και Τσιμισκή ενώ εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί και παρακολουθούσαν την παρέλαση, ενθουσιασμένοι.

«Η οργάνωση δεν ήταν ακριβώς αυτή που θέλαμε γιατί δεν είχαμε χρόνο και αίθουσες. Έγινε όμορφα και αυθόρμητα. Η αστυνομία μας βοήθησε και την ευχαριστούμε, έκλεισαν τους δρόμους, μας προσέχουν, γιορτάζουμε την Αποκριά», σχολίασε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Θένια Δρακοπούλου, εμπνεύστρια της καρναβαλικής παρέλασης.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε ότι «πριν την έναρξη της παρέλασης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ζητήθηκε η λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Θεσσαλονικέων, με τη μικρότερη δυνατή όχληση για την πόλη. Η αυθόρμητη πρωτοβουλία των συμπολιτών μας δείχνει την άλλη εικόνα της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

Ανέφερε επίσης ότι η « συμμετοχή των πολιτών δίνει το έναυσμα στη νέα δημοτική αρχή να ανοίξουμε το διάλογο για τον εορτασμό της Αποκριάς την επόμενη χρονιά με τρόπο οργανωμένο και συντονισμένο, με την κινητοποίηση των εθελοντών και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών».