Δράση καθαριότητας σε έναν από τους ωραιότερους χώρους πρασίνου της Θεσσαλονίκης, τους Κήπους του Πασά, πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους του δήμου μαζί με μαθητές δύο λυκείων και εθελοντές.

Ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης συμμετείχε στη δράση και έστειλε  το μήνυμα ότι η καθαριότητα δεν είναι μόνο υπόθεση του δήμου. Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων των πολιτών, όπως τόνισε.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αγγελούδη:
“Μαζί με μαθητές του 7ου και του 15ου Λυκείου, υπαλλήλους του δήμου και εθελοντές της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας, φροντίσαμε να ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον πνεύμονα που βρίσκεται στις παρυφές της Άνω Πόλης, δίπλα στα Κάστρα, μαζεύοντας τα απορρίμματα και φυτεύοντας λουλούδια.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε δράση καθαριότητας σε έναν από τους ωραιότερους χώρους πρασίνου της Θεσσαλονίκης, τους Κήπους του Πασά.
Μαζί με μαθητές του 7ου και του 15ου Λυκείου, υπαλλήλους του δήμου και εθελοντές της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας, φροντίσαμε να ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον πνεύμονα που βρίσκεται στις παρυφές της Άνω Πόλης, δίπλα στα Κάστρα, μαζεύοντας τα απορρίμματα και φυτεύοντας λουλούδια.
Οι δράσεις μας αυτές έχουν διττό ρόλο. Αφενός να κάνουν πιο όμορφη την πόλη μας, αφετέρου να ευαισθητοποιήσουν τα νέα παιδιά σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης, κάτι που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η καθαριότητα δεν είναι μόνο υπόθεση του δήμου. Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων των πολιτών. Ζήτησα από τους μαθητές και ζητώ και από όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν την υπόθεση της καθαριότητας στα χέρια τους και μαζί με τη νέα δημοτική αρχή να αλλάξουμε οριστικά την εικόνα της πόλης.
Η εικόνα στους Κήπους του Πασά έχει ήδη αλλάξει μετά τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα. Δεσμεύτηκα ότι θα ζητήσω από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να επιταθεί η εποπτεία και η αστυνόμευση στο πάρκο, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα ρύπανσης και βανδαλισμών.
Θα πρέπει όμως και οι πολίτες να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους ώστε να κρατούμε όμορφους και καθαρούς τους χώρους πρασίνου στην πόλη μας”.
Σημειώνεται ότι στους χώρους των Κήπων του Πασά προγραμματίζονται εκδηλώσεις, όπως είναι αυτή, που οργανώνεται την Κυριακή 7.00 μ.μ. από την Parallaxi για το θέμα του πρασίνου στην Θεσσαλονίκη.