Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας διερευνούν οι αρχές σχετικά με τις τις συνθήκες θανάτου ενός 47χρονου Ρουμάνου, ο οποίος είχε βρεθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλά τελικά υπέκυψε.

Ο άνδρας -κατά πληροφορίες άστεγος- είχε εντοπιστεί τραυματισμένος στις 8 Ιανουαρίου, στην οδό Βαλαωρτου, στο κέντρο της πόλης. Διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του οκτώ μέρες αργότερα.

Την υπόθεση είχε αναλάβει αρχικά το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ωστόσο από τα ευρήματα τις ιατροδικαστικής εξέτασης μετά τον θάνατό του διαπιστώθηκαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση πέρασε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης και ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε αιμόφυρτος στην οδό Βαλαωρίτου το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου έχοντας  χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως είχε τέτοια χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία μπορεί να προέρχονται από δολοφονική επίθεση, χωρίς να έχουν αποκλειστεί άλλα ενδεχόμενα μεταξύ των οποίων η πτώση.

Οι αστυνομικοί της δίωξης ανθρωποκτονιών εξετάζουν με προσοχή τις επαφές του 47χρονου, ενώ αναζητούν μαρτυρίες στην περιοχή και άλλα στοιχεία που θα φωτίσουν την υπόθεση.