Λουκέτο σε νυχτερινό κέντρο που λειτουργεί στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Μύλου, βάζουν οι υπηρεσίες του δήμου. Η απόφαση για διακοπή λειτουργίας και σφράγισμα θα ισχύσει από την Τρίτη, 11 Ιουνίου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε δεχτεί καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής για ηχορύπανση, ενώ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες έγιναν συστάσεις και συλλήψεις που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο από την αστυνομία. Για το θέμα είναι ενημερωμένη και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για κλείσιμο ελήφθη μετά από αναστάτωση, που προκάλεσαν τα ντεσιμπέλ  από τον πολυχώρο του Μύλου όπου τραγουδάει αυτή την περίοδο η Πάολα.

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Παντελής Καζαντζίδης ανέφερε: «Υπήρξαν καταγγελίες από κατοίκους που μένουν κοντά στο νυχτερινό κέντρο για την ηχορύπανση και αφού πήγε η ΕΛ.ΑΣ. για συστάσεις, προσαγωγές και αυτόφωρα, έστειλε ενημέρωση και στο δήμο και στην εισαγγελία για τις περαιτέρω ενέργειες. Έτσι το κατάστημα θα σφραγιστεί από την δημοτική αστυνομία από την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου».

Ο ίδιος σχολίασε πως «κατά καιρούς έχουμε αναφορές για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που κάνουν ηχορύπανση, και πάντα τηρούμε την διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο. Αν σημειωθεί τρεις φορές παράβαση, μετά είτε μπαίνει πρόστιμο ή πάμε για σφράγιση».

Η απάντηση από τον Μύλο

Η δικηγόρος Σωτηρία Πανουσάκη που εκπροσωπεί την επιχείρηση δήλωσε: «Στον συναυλιακό χώρο του Μύλου διενεργούνται παραστάσεις με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς. Ο επιτρεπόμενος ανώτατος αριθμός παραστάσεων είναι 40. Ο δήμος Θεσσαλονίκης χορηγεί άδεια για τις παραστάσεις. Φέτος είχαμε λάβει άδεια για συναυλίες τον Ιούνιο. Η άδεια αυτή ανακλήθηκε από το δήμο, και σήμερα το πρωί η απόφαση της ανάκλησης ανεστάλη. Ως αποτέλεσμα θα συνεχίσει η λειτουργία του συναυλιακού χώρου».

Σε ανάρτησή του το νυχτερινό κέντρο σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο πολυχώρος του Μύλου λειτουργεί ως νομίμως αδειοδοτημένος ως χώρος διενέργειας παραστάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4229/2014. Στα πλαίσια του νόμου έχει λάβει και φέτος άδεια διενέργειας παραστάσεων η οποία είναι σε ισχύ και ως εκ τούτου οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα κανονικά».