Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 26χρονος με την κατηγορία ότι ανάγκαζε μία 13χρονη να του στέλνει, μέσω Διαδικτύου, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.

Υπό το βάρος της φορτικότητας, των απειλών και εκβιασμών που δεχόταν, η ανήλικη όχι μόνο υπέκυψε, αλλά πληροφορήθηκε αργότερα από συμμαθητές της ότι το υλικό αυτό διατίθετο προς πώληση στο σχολείο όπου φοιτούσε.

Πρόκειται για «σύγχρονη σωματεμπορία, εκπόρνευση ανηλίκων και διάλυση της ψυχής και του σώματος χωρίς άγγιγμα», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, Αργυρή Κοτίνα, κατά την αγόρευσή της, ζητώντας την καταδίκη του 26χρονου (σήμερα) κατηγορούμενου, τον οποίο παρομοίασε με «αρπακτικό» του Διαδικτύου

. «Την καθοδήγησε σαν σκηνοθέτης πορνογραφικής ταινίας» σημείωσε η ίδια, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο δράστης ζητούσε από την ανήλικη να κάνει συγκεκριμένες «πόζες», εκτοξεύοντας, παράλληλα, απειλές ότι διαφορετικά «θα σε κάνω ρόμπα», όπως έλεγε.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας και εξώθηση ανήλικης – με απειλές – να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού.

Με την ίδια απόφαση, ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ενόψει του Εφετείου, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για τουλάχιστον οκτώ ανάλογες περιπτώσεις, με θύματα ανήλικες και ενήλικες, για τις οποίες παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Ναυπλίου.

Πως αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019, όταν η 13χρονη (τότε) μαθήτρια γυμνασίου, αποκάλυψε στην μητέρα της τον εφιάλτη που βίωνε.

Όπως εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη, ένας άγνωστος προς εκείνη άντρας την “ψάρεψε” με ψεύτικο προφίλ μέσω δημοφιλούς διαδικτυακής εφαρμογής, στέλνοντάς της με προσωπικό μήνυμα μία φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν τμήμα του γυμνού της σώματος.

Την συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται πως είχε στείλει η ανήλικη σε προγενέστερο διάστημα σε μια ομαδική συνομιλία με συμμαθητές της και κάποιος από τους ανήλικους την είχε αποθηκεύσει παράνομα στο κινητό του τηλέφωνο.