Με σιδερόβεργες, στειλιάρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα  ήρθαν σε άγρια συμπλοκή οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη στην περιοχή Βούλγαρη της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και προβληματισμό στις αρχές για τα συνεχιζόμενα επεισόδια από θερμοκέφαλα άτομα χωρίς εποπτεία και φροντίδα από τις οικογένειές τους.

Μετά τα επεισόδια επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε συλλήψεις. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έφτασαν στους 15 οι συλληφθέντες για την οπαδική συμπλοκή με δύο τραυματίες, που σημειώθηκε, χθες το απόγευμα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή Βούλγαρη).

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι χθες συνέλαβε δύο ακόμα άτομα, έναν 30χρονο κι έναν 18χρονο, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός νεαρού, 21 ετών, που αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες (ηλικίας 16-37 ετών) είναι και οι δύο τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Προηγήθηκε άλλο επεισόδιο το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρο διασκέδασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μια ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε έναν νεαρό άνδρα, που διασκέεδαζε με την παρέα του. Ο νεαρός τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ πελάτες του καταστήματος και διερχόμενοι πολίτες αποδοκίμασαν την ομάδα των ταραξιών.

Αντιμετωπίζουν πολλές κατηγορίες

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε εις βάρος όλων δικογραφία για τις -κατά περίπτωση- παρακάτω πράξεις:

Παράβαση του Αθλητικού Νόμου, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων (αντίσταση), παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Από το σημείο της συμπλοκής κατασχέθηκαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, όπως επίσης ένας πυροσβεστήρας, μία σιδερένια αλυσίδα κι ένα μεταλλικό αντικείμενο.

Οι συλληφθέντες -πλην των δύο τραυματιών- οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.