Ένας γιατρός, με πλούσιο παρελθόν στην παρανομία και με βαριές καταδίκες φέρεται ως εγκέφαλος του μεγάλου κυκλώματος με τα 100 κιλά κοκαΐνης, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα Διαβατά, αφού είχαν παραληφθεί από κοντέϊνερ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα και για συγγενικά του πρόσωπα που συμμετέχουν στο κύκλωμα και συγκεκριμένα τον γιο και τον ανιψιό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος γιατρός, γνωστός στην αστυνομία αλλά και στην πόλη για την παράνομη δράση του, είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2004, οδηγήθηκε στην φυλακή με κάθειρξη 15 ετών για πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία για την υπόθεση εικονικών εξαγωγών 158 φορτίων καυσίμων στην Βουλγαρία το 1994, ωστόσο, λίγους μήνες μετά, αφέθηκε ελεύθερος.

Τον Μάρτιο του 2005 συνελήφθη ξανά, καθώς ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του κατηγορήθηκαν για τη μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με ποσότητες περί τα 150 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα αξίας άνω των 80 εκατ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10 συλλήψεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Μέχρι στιγμής, έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης, πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ έχουν συλληφθεί 10 άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός της, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός.

Πώς έγινε η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος 

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν έφτασαν στην υπηρεσία πληροφορίες που έκαναν λόγο για την παράδοση ενός κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας από το Εκουαδόρ, μέσα στο οποίο υπήρχε κρυμμένη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Στελέχη της ΕΛΑΣ παρακολούθησαν το κοντέινερ και αποφάσισαν να μην το ανοίξουν αλλά να περιμένουν μέχρι τα μέλη του κυκλώματος να πάνε στο σημείο για την παραλαβή των ναρκωτικών, όπως τελικά έγινε. Τους παρακολούθησαν και στα Διαβατά έκαναν μπλόκο σε δύο αυτοκίνητα προχωρώντας αρχικά σε 9 συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες προσάγονται σήμερα σε εισαγγελέα και ανακριτή, όπου θα απολογηθούν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.