Χρηματική αποζημίωση 200.000 ευρώ επιδικάστηκε στην οικογένεια 65χρονου, που έχασε τη ζωή του, έπειτα από επίθεση σκύλων στο Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Τα Διοικητικά δικαστήρια δικαίωσαν τους συγγενείς του 65χρονου για όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020, όταν και έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή 20 ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από αγέλη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 65χρονος εντοπίστηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στην περιοχή και έφερε πολλαπλά τραύματα από σκυλιά. Διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο, αλλά μετά από 20 μέρες υπέκυψε.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από την προσφυγή της οικογένειας αποζημίωσε τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά με 200.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας ότι ο δήμος της περιοχής (Πυλαίας – Χορτιάτη) είχε ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων στην περιοχή. Η υπόθεση στα Ποινικά δικαστήρια εκκρεμεί.

Την ίδια μέρα στη συγκεκριμένη περιοχή είχε δεχθεί επίθεση από την αγέλη των σκύλων και ένας 82χρονος, ο οποίος όμως επέζησε.