Αναταράξεις έχει επιφέρει στην προεκλογική εικόνα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα, κόντρα στον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Αρκετοί ήταν αυτοί, που ξαφνιάστηκαν και περισσότεροι αυτοί πο προβληματίστηκαν ως προς τις συνέπειες αυτής της κίνησης, που σύμφωνα με απλούς υπολογισμούς ευνοεί την υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη, εφόσον μειώνεται η δύναμη της παράταξης Ζέρβα.

Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο αριθμός αυτών, που θα απομακρυνθούν από τις τάξεις της παράταξης του νυν δημάρχου, αλλά υποστηρίζεται ότι θα υπάρξει σαφής ζημιά, επειδή είναι αρκετοί αυτοί που θα ψηφίσουν Μπουτάρη έστω και ως δημοτικό σύμβουλο.

Η κίνηση του πρώην δημάρχου έφερε και σχετική αναστάτωση στη Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε ανακοινώσει επίσημα την στήριξή της στον κ. Ζέρβα. Έτσι χθες συνήλθαν τα εν Θεσσαλονίκη όργανα της Ν.Δ. και αποφάσισαν να ανανεώσουν την στήριξη στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αυτό ήταν και το θέμα κομματικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ . Παύλου Μαρινάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., στη σύσκεψη  συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και “ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Βουλευτές και όλα τα στελέχη του κόμματος εξέφρασαν τη σαφή και απαρέγκλιτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια για την επανεκλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης”.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές Γιάννης Σμυρλής, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, οι Βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Διαμαντής Γκολιδάκης, πολιτευτές στην Α’ Θεσσαλονίκης, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’  Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Μητράκας, μέλη της ΔΕΕΠ και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.