Οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού από αύριο και τις επόμενες ημέρες, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και 38 βαθμούς την Τετάρτη σε μερικές περιοχές.

Αύριο, Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια. Όμως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο ανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Το μεσημέρι θα φτάσει στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς, στην Κρήτη τους 32, στα ηπειρωτικά έως 34 και τοπικά στα κεντρικά και νότια 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα από το μεσημέρι και πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς. Την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 35 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με τοπικές μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, ωστόσο στα ανατολικά θα ανέβει λίγο ακόμη και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπεται να αγγίξει και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Από την Πέμπτη θα επικρατήσουν βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στην ανατολική χώρα.