Μια τραγική ιστορία, μέσα στα άλλα δράματα, έρχεται στο φως μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως έχασε την ζωή της η 23χρονη Έντεν Μπεν Ρουμπί, Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η πρεσβεία του Ισραήλ, «Η Έντεν Μπεν Ρουμπι δεν είναι πια ανάμεσα μας! Η Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη #Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί. Η κτηνωδία δεν έχει ορια! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Είναι φτωχά τα λόγια».

 Η Έντεν βρισκόταν στο φεστιβάλ όπου σκόρπισε τον θάνατο η Χαμάς

Η Έντεν είχε την ατυχία να βρίσκεται στο φεστιβάλ Supernova την μοιραία νύχτα της Κυριακής, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση και σκόρπισε τον θάνατο.

Η Έντεν αγνοούνταν για τρεις ημέρες. Το τελευταίο σημείο ζωής που είχε δώσει ήταν ένα στόρι στο Instagram το Σάββατο. Οι δικοί της άνθρωποι θεωρούσαν ότι πιθανότατα κρατήθηκε ως όμηρος στη Γάζα. Δυστυχώς η πραγματικότητα τους διέψευσε ακόμη πιο τραγικά καθώς η σορός της ταυτοποιήθηκε.

Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι περίπου 260 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί στον χώρο του φεστιβάλ, ενώ πολλοί ακόμη αγνοούνται.

«Ήταν ένα γλυκύτατο κορίτσι, ταλαντούχα με έφεση στη ζωγραφική» λέει φίλη της

Για την άτυχη Έντεν, μίλησε στο makthes.gr, φίλη της η οποία δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά της.

Όπως αναφέρει, η Έντεν ήταν ένα γλυκύτατο κορίτσι, ταλαντούχα με έφεση στη ζωγραφική, το tatoo και την street art ενώ της άρεσε πολύ να κάνει σερφ και να ταξιδεύει. Είχε πρόσφατα εκπληρώσεις τις στρατιωτικές της υποχρεώσεις στον Ισραηλινό στρατό και ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο.

Από την γνωστή οικογένεια Μπενρουμπή

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη 23χρονη προέρχεται από την γνωστή επιχειρηματική οικογένεια του Μπενρουμπή, που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση στην υπόλοιπη χώρα πριν από σχεδόν 130 χρόνια, προμηθεύοντας τα νοικοκυριά με είδη σπιτιού και ηλεκτρικές συσκευές που άλλαξαν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.